Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6561180 www.bgdnes.bg

Скачат на полицай за убито животно

Природозащитници скочиха на полицай, качил снимка на обесено животно в профила си във фейсбук. Любителите на животните са потресени и искат наказание за униформения, научи "България Днес".
"Това е полицай Цветан Велински от Долно Камарци. Полицай Велински трябва да следи за спазването на закона. Вместо това полицай Велински убива гръбначни животни, което според Наказателния кодекс е престъпление. И се хвали с това във фейсбук", съобщава гневна потребителка в социалните мрежи. Тя се кани да сезира прокуратурата за престъплението, както и полицейските началници с искане да уволнят униформения.
На фотоса се вижда животно, което виси на клон на дърво в двора на Велински. Той е качил снимката, като е написал "Даже и докато режа дърва, ги трепам". Постът му разгневи любителите на животни. "Аз лично не искам да ме пазят полицаи - садисти и престъпници", заявява жена, оскърбена от видяното.
Скандализираните потребители се чудят какво е животното, като има предположения за куче или котка. След като отнася гнева на природолюбителите, полицаят обяснява, че това е пор, който му е удушил десет кокошки, след което кучето му го е умъртвило. Включват се и хора на страната на служителя на реда: "Защо тия псевдозащитници не реват за кокошките, а за един миризлив пор. Само тези, които гледат домашни птици, знаят каква трагедия е в къщата да ти влезе пор или белка".
Човек от групата на любителите на животни призовава първо да се разбере какво е животното. След това обяснява, че белките наистина правят големи бели по селата - освен че душат домашните птици, убиват котета и разрушават лястовичите гнезда, като изяждат яйцата.

Въпреки обясненията Велински си навлича злобни коментари по свой адрес: "Изрод", "Простак" и "Боклук" са само част от излиянията. "Гад безчувствена, срам си за полицията", казва му мъж от групата срещу мъчението на животни. "Значи белките могат да се бесят, нормално е, и е още по-нормално да се хвалиш със снимка в интернет? Психопатско е", смята друг потребител.
"Даже и да е пор, има два начина да убиеш животно. Единият е бърз, без да разбере животното какво се случва. Другият - да го провесиш на въже, гледайки как умира. Вторият може да се характеризира с психопатия. Вие съгласни ли сте хора лабилни, склонни на такива деяния, да ви пазят и да разнасят оръжие? Аз не!", коментира друг природозащитник.


Някои от представителите на групата искат да се организира петиция срещу полицая. Вчера те цял ден издирваха работното място на Велински, за да искат обяснение и уволнение от шефовете му. Веднага след като за часове гръмна скандалът, снимките бяха докладвани, вероятно заради съдържащото се насилие, и свалени от социалната мрежа. Униформеният също е заключил профила си.
Имената на главния герой съвпадат с тези на главен полицай в 6-о районно към СДВР, който преди години е презентирал полицейско риалити. "България Днес" отправи запитване към СДВР относно случая, откъдето заявиха, че ще направят проверка.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама