Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6563909 www.bgdnes.bg

Нова схема за измама - търсят лица за календара на Българската Коледа

Десетки се оплакаха, че са били измамени от мним кастинг агент. Името на благотворителната кауза Българската Коледа беше замесено в опит за измама от мошеника, след като във фейсбук се разпространява обява за кастинг за нови лица на календара на кампанията за 2018 г., съобщава Нова тв.
Конкурсът се печели лесно, а бъдещата слава се оказва платена. При всяко получаване на документ трябва да се плати такса от 10 лева. Не след дълго измамата излиза наяве. Таксите са платени, а човекът, който е получил парите - изчезва. От официалния сайт на "Българската Коледа" става ясно, че такъв конкурс няма.
Оказва се, че документите са от рекламната агенция "Златен лъв". Тя се свързва с името на пловдивчанина Ахмед Мюмюн Али. Попадал неведнъж в полицейските сводки за кражби, измами, блудство, фалшифициране на документи и предлагане на работа на непълнолетни. Ужилените от него са десетки. Никой тях не е върнал парите си, а мечтаната слава останала само мираж. Освен за измами, Ахмед Мюмюн Али е разследван и за блудство с непълнолетни момчета. Въпреки десетките случаи на измами засега той няма присъда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама