Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6564068 www.bgdnes.bg

Пиар експертът Максим Бехар: Григор има удивителен стил

Пиар експертът Максим Бехар е впечатлен от поведението на Григор Димитров извън и на корта. Хасковлията продължи да пише страници в българската спортна история с достигането до трето място в световната ранглиста и победата на заключителния турнир за сезона в Лондон. Той направи показна демонстрация на поведение след мача и вдъхнови милиони сънародници.
"Има удивителен стил на държание за български спортист - коментира Максим Бехар. - Погледнете начина, по който реагира на въпроса по-рано през седмицата за Мария Шарапова. Говори за България и за паспорта, който притежава. Не преиграва. В главата му има само спорт. Обикновено хората от малките държави преиграват, а това им личи. Лесно биват завладявани от славата, но Григор не е такъв. При него не е толкова необходимо да печели на корта, за да предизвиква внимание. Тепърва ще расте интересът около него. Много зависи какво ще се случи оттук насетне в неговата кариера. Сигурно е, че няма да се главозамае."


Максим Бехар има сериозен досег с Григор Димитров далеч преди българинът да влезе в Топ 3 на световната ранглиста. През януари 2011-а експертът откупи ракета на тенисиста по време на благотворителен търг. С нея Гришо взе сет от Рафаел Надал, а освен това записа и една от първите си големи победи над Томаш Бердих.
"Бях си наумил да спечеля ракетата, каквото и да ми струваше. Сега стои в един от моите офиси, а колегите всеки ден минават покрай нея. Тя е символ, че ние, българите, можем много. Просто трябва да вярваме в себе си", разказа Бехар.
Той е добавил към спортния сувенир и специално посвещение от страна на Григор Димитров.
"На г-н Максим Бехар с поздравления за проявената щедрост и пожелания за високи постижения в бизнеса и благотворителността", е написал ръчно Гришо.

Бум на спонсори

Очаква се огромен бум от страна на спонсорите към Григор Димитров след изключителния възход през 2017-а. Неговият дългогодишен доставчик на екипировка "Найк" вероятно ще подобри значително параметрите на споразумението. Американската компания е партньор на българина още от 2011-а. Тогава договорът е уреден от бившата мениджърска компания на Димитров "Октагон". Сега той работи с друга фирма "Тийм8". Нейни клиенти са Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро.
В предишната най-силна година на българина - сезон 2014, списание "Форбс" изчисли, че Гришо е заработил $5.5 млн. от спонсорски договори. Сумата е за периода от лятото на 2014 до средата на 2015 г. По това време той подписа контракт с часовниците "Ролекс". По данни на sportsbusinessdaily договорът осигурява по $500 000 на сезон в рамките на пет години.
Гришо получава и сериозна сума от производителя на тенис екипировка "Уилсън".
Най-сериозният допълнителен приход на родна земя е ангажиментът с мобилния оператор "Теленор". Двете страни работят заедно вече трета година. Предишният договор с компанията изтича през 2017-а.
Всички тези ангажименти имат специални клаузи при успехи, защото увеличават многократно интереса към спортиста и съответно продукта, който рекламира.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама