Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6564122 www.bgdnes.bg

Добромир Жечев: Времето на Роси изтича

Добромир ДОБРЕВ

Добромир Жечев е живата легенда на "Левски". Този месец той навърши 75 години. Бившият централен защитник е двукратен шампион със "сините". Той е единственият български футболист, участвал на цели четири световни първенства. Жечев говори пред "България Днес" за кризата в представянето на "Левски".

- Г-н Жечев, какво се случва с "Левски"?
- Играта на отбора не ми харесва, особено в последния мач срещу "Витоша" (Бистрица). Щом не можем да победим последния в класирането, значи нещата не са добре. Разочаровани са и запалянковците.
- В атака ли са проблемите?
- За мен е необяснимо включването на Мапуку 4 минути преди края. За толкова малко време нищо не може да направи. Може би има някакви други неспортни причини. Адениджи загатна в някои мачове, че има добри качества, но не съм в кухнята и не знам защо не попада в групата.
- Има ли вина треньорът Делио Роси за слабата игра?
- Делио Роси няма още много време. "Левски" е отбор, който не се задоволява с трето място. Оценката към италианеца до момента не е положителна.
- Нужна ли е нова селекция?
- Една нова селекция означава много пари. Кой ще ги дава? Лятото бяха взети 14 футболисти, но повечето от тях с нищо не оправдават присъствието си в отбора. Гомес и Обертан са добри играчи, но аз виждам проблеми и в защитата.
- Кои играчи визирате?
- Крайните защитници. Не покриват очакванията, нито сърбинът Цветкович, нито левите бекове. Допуснати са грешки в селекцията. Васил Панайотов и Антонио Вутов също са длъжници на отбора.
- Отписана ли е титлата?
- Много трудно може да се говори за титла при наличието на "Лудогорец". ЦСКА също се намесва в борбата за първото място. Има директни мачове, които може да дадат някаква надежда.
- Одобрявате ли това, че Даниел Боримиров повече няма да бъде спортен директор?
- Това са вътрешни работи. Спас Русев най-добре преценява. Неговото влияние в клуба е положително и трябва да му се доверим. Похвално е, че се предвижда основен ремонт на стадиона.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама