Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6564256 www.bgdnes.bg

Митов изяде главата на Боримиров

Бившият треньор на "Левски" Николай Митов е с основна "вина" за детронирането на спортния директор Даниел Боримиров, научи "България днес". Назначаването и подкрепата към специалиста от легендарния халф му костваха поста.

Боримиров бе в основата на това да се даде втори шанс на Митов начело на "сините". Именно той убеди собственика Спас Русев да смени Елин Топузаков с него през март. Бившият халф бе станал спортен директор за трети път малко преди това. Митов тръгна ударно с победа в дербито с ЦСКА-София, но след това отборът продължи с неубедителното си представяне. "Левски" едва се спаси от огромен резил в баража за участие в Лига Европа след успех с дузпи над "Верея" на "Герена".

Реклама

След това Митов и Боримиров направиха заедно стратегия за селекцията, чиято цел беше да се взимат предимно бивши юноши на отбора и само двама-трима чужденци. Това не се оказа особено удачно и "сините" отново забуксуваха. Така в един момент се намеси самият Русев. Той сам преговаря с Жорди Гомес и Габриел Обертан и ги убеди да дойдат в "Левски".

Стигна се до раздяла с Митов, въпреки че Боримиров беше против нея и стоеше твърдо зад треньора. Благодарение на това и на селекцията бившият халф загуби доверието на собственика Спас Русев и постепенно беше изолиран от случващото се в отбора.

Самият бизнесмен призна, че не приема назначаването на Митов за своя лична грешка.

"Щеше да е грешка, ако го бях привлякъл аз - каза той наскоро. - Но аз съм лоялен и коректен човек и приех хората в клуба като специалисти. Дадох им шанс да покажат и да ме убедят, че те разбират и са компетентни в това, което правят. Така че изборът беше на спортно-техническото ръководство по това време."

Първият признак за това беше още назначаването на Делио Роси, в което той въобще не участва. Италианецът бе личният избор на собственика, а Боримиров научи за него едва след като решението вече беше взето. Не преговаря и с последните привлечени на "Герена" играчи Антъни Белмонт и Йерсон Кабрал. Окончателно всякакво доверие бе свалено от него след острите му думи по адрес на италианския специалист след 0:0 с "Берое" в Първа лига.

За изолацията му индиректно потвърди и легендата Наско Сираков.

"Явно е, че собственикът е бил по някакъв начин разочарован, за да вземе нещата в свои ръце и да прави селекция - каза преди по-малко от месец той. - Не вярвам да е оставил тотално Даниел Боримиров в миманса."

Реклама

Оказа се, че спортният директор е не просто изолиран, а и вече е сменен. Постът му е закрит, а на него му е предложено да остане начело на школата. Позиция, която заемаше, преди да вземе спортно-техническата власт в клуба за трети път. Все още не е ясно дали той ще приеме, като в момента отказва всякакъв коментар по случващото се. Не вдигаше телефона и вчера при опитите ни да го намерим.

"Това е решение на Спас Русев, което на мен ми бе обявено - каза единствено Боримиров в деня, когато смяната му бе обявена. - Малко е странно "Левски" да няма спортен директор, но собственикът е взел това решение. Цялата спортно-техническа власт ще е в ръцете на Делио Роси."

Боримиров не бе забелязан и на мача с "Витоша" в неделя. Не се знае и какво ще стане с акциите, които Спас Русев му прехвърли в началото на годината.

Реклама
Реклама
Реклама