Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6564269 www.bgdnes.bg

Гадже спасява проститутка на Гаргата

Смел мъж спасява проститутка от сводника й, който я бие. Двамата го изиграват и бягат с ферибот, но са заплашени за живота си. Историята не е от холивудски филм, а от делото срещу ботевградския сводник Галин Бенчев-Гаргата и още няколко от роднините му, които пласирали момичета за разврат в Италия, научи "България Днес".
Бориска Илиева се запознала с една от жриците на Гаргата, която й разказала, че работи на "хубаво място" в Италия и изкарва по 300-400 евро дневно, 50 от които давала на сводника си. След няколкодневно умуване Бориска се навила и заминала за Ботуша. Там й обяснили какво да прави и й определили място на магистрала SS16, известна като "Шестнайската". Всеки ден давала по 50 евро на Гаргата, защото "пътят бил негов". Когато се преместила в друга квартира, шефът й започнал да идва всеки ден и да й прибира изкараните пари, които били между 300 и 600 евро на ден. Тъй като това се повторило няколко дни, Бориска попитала Гаргата защо го прави.

Вместо отговор последвали мощни тупаници. Той започнал да й бие шамари, да я рита в ребрата, наричал я "боклук" и "ку*ва". Насилието и гаврите продължили 4 месеца. Труженичката не можела да избяга, защото Гаргата й взел личната карта, а двама от сутеньорите му я пазели вечер да не излиза. Тя се молела да я пуснат, казвала, че иска да се прибере, но Гаргата я заплашил: "Нали знаеш, че в България имаш семейство, имаш сестри”. Освен това се заканил, че ще направи нещо лошо на майка й или че ще отвлече някоя от сестрите й, за да я направи проститутка.
През декември 2013 г. за няколко дни пристигнал Иван Божков. Той нямал къде да отседне и сводниците го настанили в квартирата на Бориска. Двамата се познавали, тъй като били от едно село и преди време имали връзка. Тя му споделила, че иска да си тръгне, но е без документи. Три месеца по-късно Божков видял, че Бориска е цялата в синини. Той дори станал свидетел на як пердах, който Гаргата й тръшнал, защото си тръгнала един час по-рано от магистралата. Удрял я навсякъде по тялото и я ритал в бъбреците.
Божков се застъпил за девойката, но Гаргата му фраснал юмрук в лицето и му казал да си тръгва веднага, защото иначе ще прати негови момичета да отидат при карабинерите и да го натопят, че е сводник, за да бъде арестуван. Още на следващия ден Божков започнал да си събира багажа, за да се върне в родината. Междувременно, докато била на работа, Бориска намерила телефон, обадила му се и му казала, че иска да си тръгне с него.

Тя надхитрила Гаргата, като му казала, че карабинерите дошли на проверка и искат личната й карта. Сводникът донесъл документа, който останал у притежателката си. Когато дошъл следващият загорял клиент, Бориска му приревала да я закара до ферибота.
Там я чакал Иван Божков, с когото взели ферибота за Гърция, откъдето се прибрали в България. С качването си на големия кораб обаче не приключило всичко. Докато пътували, телефонът звъннал. Вбесен от изиграването, Гаргата започнал да ръси обиди и заплахи. "Няма да слезеш жива от ферибота", казал на Бориска. Малко по-късно отново се обадил със заплахи към жрицата, че ще й изпрати албанци, че ще пострадат майка й и сестрите й. От страх и ужас жрицата на любовта счупила телефона си и го изхвърлила.
Впоследствие пред съда Бориска се отмята от разказа си и обяснява, че не е била тормозена и че искала да купи кола от Гаргата. Магистратите преценяват, че това обаче не е логично и вземат първите й показания. Пред съда признава, че я е страх от подсъдимите и се притеснява заради показанията си.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама