Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6564271 www.bgdnes.bg

Маджо разчиства на Слънчака

Грандиозно разчистване на незаконно строителство в Слънчев бряг стартира Младен Михалев-Маджо. За броени дни работници, наети от бившият бос на СИК, успяха да съборят над 50 бараки и барове, разположени с площ 1200 квадратни метра на алеята пред северния плаж в курорта. С помощта на тежка техника постройките буквално са сринати със земята, показват снимки от акцията.
Масовото разрушение е извършено доброволно по предписание от Министерството на туризма. Повод за драстичните мерки е проверка, която установява гигантски нарушения при застрояването. Оказва се, че площта на кръчмите и бараките надвишава с над осем хиляди квадрата разрешеното, уточниха от министерството. В изпратеното съобщение не става ясно каква ще е съдбата на останалите обекти, които задръстват крайбрежната алея. Проверките, организирани през лятото от вицепремиера Валери Симеонов, показаха, че туристите в Слънчев бряг буквално не могат да се движат по алеята от струпаните хаотично бараки и сергии.


Разходите за премахването са поети от фирмата на Маджо "Булимпекс", която държи под наем плажа Слънчев бряг-север. Младен Михалев пое управлението на пясъка и дюните в началото на лятото от фирми, свързани с някогашните му конкуренти от ВИС-2. Повод за смяната на караула станаха оплаквания от туристи за тормоз от бригади яки момчета. След десетки подобни случаи в началото на годината договорът за концесия с фирма "Сънинвест" бе прекратен, а новият конкурс спечелен от фирмата на Маджо.
Заради обжалвания договорът влезе в сила едва в началото на май, когато на самия плаж бе открит официално и туристическият сезон по морето. На церемонията присъства и министър Ангелкова, която според изпратено съобщение от подчинените й лично е задвижила процедурата по смяна на наемателя.
"Изключително важно бе преди старта на летния сезон да осигурим стопанин и спокойствие на един от плажовете на най-големия ни курорт", коментира бързата си реакция министър Ангелкова.

Реклама


Освен плажа чрез "Булимпекс" Маджо е собственик и на вдигнатия от Младен Мутафчийски хотелския комплекс "Хелена ризорт" на Слънчака. Той се състои от два огромни хотела, оценявани от експерти на над 100 млн. евро. След мистериозната смърт на Мутафчийски през 2013 г. наследството на оръжейния търговец бе поделено между съпругата Ели и любовницата Бойка Стоянова. Официалната половинка на олигарха взе хотелите, но бързо предпочете да продаде част от акциите си на Маджо. Самите хотели също са разположени на метри от северния плаж в курорта. Така логично, след като ги придоби, Младен Михалев насочи поглед и към самата ивица, коментират туристически босове.
Любопитно е, че съседният плаж Слънчев бряг-юг, известен още като Какао бийч, дълги години се държи от фирми, свързани с конкурентната групировка ВИС-2.

Плаща 1.65 млн. наем

На организирания конкурс се явиха четири кандидата. За победител бе обявена фирма "Булимпекс", в която най-големият акционер е Младен Михалев. Офертата на Маджо бе да плаща годишна такса от 1.65 млн. лева, което е двойно повече спрямо преди. Отделно бизнесменът пое и ангажимент да намали цените на чадърите и шезлонгите от 10 на 8 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама