Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6564279 www.bgdnes.bg

Жената в лилаво от "Случая Мади" не е българка!

За отвличането на момиченцето преди 10 г. е заподозрян покойният вече Стефан Коцев Тодоров

Мистериозната "жена в лилаво", която детективи от Скотланд Ярд издирват у нас заради изчезналото преди десетилетие британче Мадлин Маккан, е португалка, а не българка. Това обявиха сензационно пред "България Днес" разследващи.
Повече от 10 години след като детето изчезва от португалския курорт Прая де Луш, докато е на почивка със семейството си, се нищи "българската следа" в криминалния случай. Отворени са показанията на 79-годишната тогава британка Джени Мурат, която още през 2007 г. разказва пред разследващите как видяла подозрителна жена, облечена в лилава рокля, да се взира в хотела, от който изчезва Мади. Съобщено бе, че дамата е идентифицирана и тя е българка, омъжена за осъден педофил.
Истината се оказва малко по-различна. Сега разследващи са категорични, че жената в лилаво е Луиза Мария Камара Тодоров. Тя била омъжена за покойния вече Стефан Тодоров от Ветово. Именно нашенецът се оказва на мушката на чуждестранните детективи като заподозрян за жестокото престъпление, категоричен бе пред „България Днес“ Хериберто Янош Гонзалес, който е експерт по разузнаване, психология и криминология. Специалистът води собствено разследване върху случая с изчезналото дете, автор е и на блог, посветен на "Случая Мади".
По думите му Стефан и Луиза Мария работели в "Оушън Клуб" в португалския курорт Прая де Луш по времето, когато 3-годишната Мади изчезва безследно. Следите на детето се губят от 3 май 2007 година. Във фаталната вечер Кейт и Джери оставят трите си деца в хотелската си стая и заедно с приятели отиват да вечерят в близкия ресторант "Тапас севън". Щом се връщат, с ужас установяват, че едно от децата им липсва.
По време на мащабната операция по издирването на Мади са разпитани над 600 души. Четири дни след старта на разследването, още на 7 май 2007 година, показания са снети и от Стефан Тодоров. Той работи в кухнята на ресторанта, където родителите на Мади вечерят във фаталната вечер. Стефан припечелва и като сервитьор и чистач на басейна към хотела. В малкото свободно време, което му остава, той е и художник в ателието "Вашку да Гама" в курорта.
"В Португалия съм от ноември 2002 година. Знам за случилото се в "Оушън клуб", за изчезналото дете, но само това, което съм чул от други служители на ресторанта. Вечерта, в която Мади изчезна, аз бях на смяна в кухнята, не съм излизал и не съм се срещал с клиентите", разказва Стефан пред разследващите.
"Всичко, което знам по случая с изчезналата Мади, е от мои колеги", категоричен бил Стефан Тодоров. Нашенецът даже споделя с детективите, че седмица преди инцидента е имало серия грабежи в курорта.
Именно тези грабежи правят впечатление и на Хериберто Гонзалес, когато работи по случая.
"След като проучих всички разпити и доказателства, аз съм почти сигурен, че става въпрос за грабеж, при който нещата са се объркали", категоричен е Хериберто Гонзалес.
Ден след като Стефан дава показания, пред детективите застава и съпругата му Луиза Мария Камара Тодоров. Жената работи като сервитьорка в ресторант "Милениум" в "Оушън клуб", намиращ се на 500 метра от сградата, от която изчезва малкото британче.
"Работя от 10,00 - 18,00 ч всеки ден, с изключение на неделя и понеделник. Задълженията ми са освен да сервирам, и да чистя ресторанта, включвам се и в кухненската работа. Повечето от клиентите, които посещават ресторанта, са чужденци, най-вече британци", обяснява Луиза Мария.
"Разбрах за изчезналото момиче от съпруга си, който работи в същия ресторант, в който са вечеряли родителите на Мади, през нощта, когато изчезна", категорична е португалката пред детективите.
"Съпругата на Стефан за мен изобщо не е важна в случая, важен е само той. Аз съм заинтересуван от Стефан по причина, която все още не мога да обявя публично. Имам сведения за него", казва Хериберто Янош Гонзалес.

Реклама

Удължават разследването заради "новата" следа

Заради мистериозната "жена в лилаво" воденото вече повече от 10 години разследване на изчезналата Мади отново бе удължено. До момента в операцията са изхарчени над 12 млн. британски лири. Полицейският бюджет трябвало да приключи през септември, но заради "новата" следа от 2007 година вътрешното министерство отново финансира случая. Така по сметката на екипа, зает със "Случая Мади", са преведени още 154 000 паунда, които ще стигнат на детективите да разследват до март месец.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама