Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6566321 www.bgdnes.bg

Величка и Христо: След 60 г. още се обичаме!

Караме се, но после лесно се сдобряваме, разказват влюбените старци

"Караме се, но след малко ми става мил и веднага му прощавам. Все още я има тръпката. Не си казваме, че се обичаме, остаряхме вече. Срам ни е пред децата!"
Това разказа пред "България Днес" 77-годишната Величка Михалева от смолянското село Момчиловци. Тя и съпругът й Христо (84 г.) са женени вече 60 години и наскоро отпразнуваха диамантената си сватба. Още 17-годишна Величка среща мъжа си, който е зидар. Между тях пламва любов от пръв поглед и само месец по-късно двамата сключват граждански брак.

Реклама


"Не ми се вярва, че са минали 60 години! Да знаете какви хубави думи ми казваше на младини. Не ме викаше по име, казваше ми "душко", а сега забравя. В живота всичко се случва. Не е само мед и масло. Понякога той ми се кара, аз го слушам, понякога обратното, а друг път съседите ни слушат как се караме", разказва със смях баба Величка.


Двамата вече са пенсионери, но рядко се застояват у дома. Съпругът на баба Величка й помага в отглеждането на овце, копаенето на картофи и събирането на сено. Семейство Михалеви се радват и на поколение, като наскоро са оженили своите внуци.


Преди дни двамата подновиха сватбените си обети и си размениха брачни халки. Шампанско, поздравления и горчиво, придружено с топла целувка, направиха празника истински. Заедно с тях още шест семейства от Момчиловци отпразнуваха своите диамантени и златни сватби.


"Бяха много щастливи. Всички бяха с най-близките си. Може да се похвалим, че в нашето село семейството е на почит", коментира пред вестника кметът на селото Сийка Суркова.
Освен дългогодишния брачен живот в родопското село бяха почетени и новородените. Тази година те са 7 и получиха поздравления и подаръци от община Смолян.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама