Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6566654 www.bgdnes.bg

Първата Мис България Бранимира Антонова: При двуметров нос фотографът не е виновен Тамара ни изкара всички прости, не знам как е спечелила

- Г-жо Антонова, харесва ли ви новата Мис България Тамара Георгиева? Покрай нея се разрази голяма полемика, чак тя сама се наложи да се оправдава, че е красива, но просто е била снимана под лош ъгъл.
- Не че я харесвам. Но има ли значение какво харесвам аз? Това е едно младо момиче и трябва то да е поощрено в този живот. Не може така грубо да се говори за нея. Аз й пожелавам успех в живота и да забрави по-бързо тази нелепа ситуация. Един харесва руси, друг черни, трети слаби, четвърти пълни.
- Но тогава защо вашата снимка като Мис България и нейната са един от най-хитовите колажи в социалните мрежи?
- Нямам представа. Това не мога да коментирам, потресена съм. Не знам кой го направи, нямам пръст разбира се, не дай си Боже. Но наистина толкова й съчувствам, нека бъдем по-добри. На някой нещо не му харесва, да не я гледа. Пожелавам й здраве и много късмет в живота, а нека това й остане симпатичен спомен. Разликата е огромна между постижение и случка. Григор Димитров спечели, това е постижение. Тя спечели в същия ден и затова може би имаше и сравняване като новини. Че това нейното не е новина! Животът не е корона, а упорит труд и Григор доказа, че усилието, талантът и трудът са важни.


- Предвид думите ви явно не подозирате съмненията, които битуват, че конкурсът е купен, за да е тя фаворитката.
- Кой го е видял това? Аз съм юрист и работя с факти и документи, а такива няма. Между другото, днес я загледах. Ако тя е с черна коса, прилича на Мария Калас, която целият свят обожава и я приемат за красива. Тя е копие на нея. Профилът е същият. Погледнато обективно, бих питала това момиченце, което каза, че фотографът е виновен, че може ли фотографът на мен да ми направи този нос нейния? Не може. Тя просто е класическа красота с гръцки профил.
- Да, ама това е Мис България, гръцката красота е за съседите.
- Е, да. Социалните мрежи не знам дали са жестоки, но мога от личен опит да кажа, че са справедливи. Можеше просто да е по-елегантно. Има и други думи. Вижте, по принцип българката, аз поне мисля така, класически красива е тъмна. Истински руси ние нямаме почти. Не сме руси просто. Жени Калканджиева е такава - класически красива българка. Йорданка Христова, нея я обожавам, ето, Тамара има профила на Йорданка, само дето Данчето е черна. Не знам защо така го нападнаха това момиче.
- Може би защото нито Мария Калас, нито Йорданка Христова са тръгнали на конкурси за красота.
- Така е, пишеше, че човек наистина трябва да се види в огледалото. Ами фактът, че я избират първа, а там има и други - аз нямам представа как се е случило. Може би на живо е по-ярка и интересна. Аз също имам безобразни снимки, ако става въпрос. Като си отворя "Уикипедия", имам една с къса коса, дойде един фотограф за едно интервю, приятен мъж, ама това ми е толкова отвратителна снимка, никога не съм изглеждала така! Но тя си остава моя актуална и емблематична снимка. Така или иначе, не може да излезеш с два метра нос и да си уж чипоноса, а фотографът да ти е направил носа! Въпросът е друг, тези, дето не сме присъствали там, не знаем с какво е изпъкнала. В цял свят тенденцията е какво са учили, какво е образованието им, движенията, видимо това момиче е грациозно, висока, с хубави зъби и коса. Де да знам! Натуралната красота явно вече ретро отиде.
- Нима натуралната красота не е на мода? Все повече звезди се снимат без грим в социалните мрежи.
- Младите все повече махат грима. Даже тази актриса от "Приятели", черната мацка - Кортни Кокс, махна силикона и каза - "Толкова ме е срам от този период, аз си се харесвам така". Мисля, че и самите мъже никога не са харесвали силикон, особено интелигентните. Това е нелепо и не е здравословно.
- Не оправдавате ли обаче поставяне на силикон след заболяване?
- Оправдавам категорично. И не само поради заболяване. И аз не съм убедена, че ако примерно майка ми и баща ми ме бяха направили с някаква физиономия, например нещо с носа, нямаше да си го оправя. Ще го направя, разбира се, но не драматично. Не може да имаш еди-какъв си нос и да се направиш на Майкъл Джексън. Аз съм потресена от княгиня Калина, дъщерята на цар Симеон. Как може тая Калина да си среже носа така? Всичко има някаква мярка. Разбирам много добре хората, които негодуват в момента срещу Тамара Георгиева. Тук някъде е изпусната мярката. Дори в момента с това, че тя се оправдава. Тя напада! Написа най-официално - "аз не съм грозна, а всичко това е една голяма простотия". Значи всички останали са прости, а само тя е интелигентна.
- То скоро ни обясниха, че сме 80% дебили.
- Хахаха, да, дебили сме, прости. Но не е така, не е справедливо.
- Един от фотографите, който я е снимал, публикува двете й подгласнички, защото се е обидил, че е обвинен за визията й на снимките от конкурса.
- Подгласничките й са уникални, какво да кажа. Даже на майка ми, която е на 92 години, й ги показах подгласничките. Да си затвориш очите, която и да е, мисля, че е по... То и журито са много сериозни мадами. Не знам как може да им се изплъзне толкова много... Явно тя има някакъв друг чар, нещо друго има в нея, което е привлякло вниманието им, за да я изберат.
- Вие изпитвате ли носталгия, като гледате снимките си от конкурса "Мис България"?
- Не, това бяха детски неща. Учих си изкуство, бях пленена от балета и музиката. Тогава сигурно ме е било яд, че не отидох на "Мис Свят" в Лондон. Бях и по-лекомислена, но добре, че съм била малка, бях дете, на 14 години.
- Какво е чувството да си най-красивата в цялата държава?
- Никакво чувство нямах аз. Отидох на училище със синята престилка и казах на две приятелки само, а другите не знаят. Имам един съученик, който вече е професор и сега ми опява - ама, Бранимиро, защо не си казала какво си правила в летата, сега на сто години ли трябва да разбирам. Стъписвам близки хора, които не са знаели. Това бяха други времена. Последна грижа ми е, че съм Мис. Да завършиш правния факултет е събитие. А това е случка, като рожден ден. Догодина ще има друга Мис. Това е нещо като рожден ден за нея, тя това трябва да го разбере. Събуждаш се и започваш да работиш за следващия рожден ден.

Надя Панкова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама