Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6568448 www.bgdnes.bg

Маргините налазиха Криско

Доверен кадър на братя Маргини е прилапал част от бизнеса на рапъра Криско, показа проверка на "България Днес". Без много шум Кристиян Талев, както е истинското име на певеца, е продал бизнеса си с дюнери на близък до босовете на СИК, сочат документи в Търговския регистър. Така опитите на Криско да се преквалифицира в хранителен бос приключват безславно, и то срещу цена от няколко лева.
Бизнеса си певецът започва в края на 2015 г. с регистрацията на фирма "ФТС Фуудс". В нея Криско е съдружник с двама свои авери. След анализ на пазара тримата партньори се насочват към доставка на готови храни по домовете. От документите на фирмата става ясно, че те планират да произвеждат храната в собствена кухня. Избрано е дори помещение в столичния квартал „Дружба“, където да се изпълняват поръчките, твърдят хора от музикалните среди. По думите им Криско имал планове да развие мащабна дейност. Използвайки славата си като певец, той обмислял да пусне собствена марка пици, сандвичи или дюнери.


Година и половина по-късно устремът на новоизлюпения хранителен бос рязко секва. В началото на юли рапърът набързо продава акциите си във фирмата на цена от едва три лева. Купувач е досегашният му съдружник и адаш Кристиан Белчев. Партньорът на Криско от години е свързван с бизнес обръча на братя Маргини. Хора от подземния свят твърдят, че Белчев е сред хората, избрани от бившите босове на СИК като наследници на легалния им бизнес.


Пример за това е фирмата за производство на вятърна енергия "Аква Енерджи 2005". Дружеството е създадено от шурея на Николай Маринов - Малкия Маргин - Тодор Миланов. Впоследствие собственик става съпругата на Малкия Маргин, която през 2010 г. я продава за смешна сума на доскорошния съдружник на Криско. Сделката е извършена през 2010 г., когато Маргините бяха заподозрени за убийството на радиоводещия Боби Цанков. След издадена заповед за арест Малкия Маргин бяга в чужбина, като набързо прехвърли легалния си бизнес на подставени лица. Така опасността от конфискация при евентуална присъда е избегната, твърдят хора от подземния свят. Няколко години по-късно обвиненията срещу сикаджиите са свалени, но те така и не си връщат официално собствеността върху бизнеса за стотици милиони левове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама