Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6570485 www.bgdnes.bg

Владо Карамазов рони горчиви сълзи

Сълзи измокриха бузите на актьора от Народния театър "Иван Вазов" Владо Карамазов. Заедно с него си поплакаха и актрисите Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, Радина Кърджилова и София Бобчева.

Драмата е част от въплъщенията на актьорите за трейлъра към постановката, която в момента репетират - "Танцът Делхи". Зашеметяващият трейлър на представлението се превърна в една от най-коментираните интелектуални теми в социалните мрежи сред хай лайфа. Само за броени минути той бе споделен от десетки театрали и обра овациите на гилдията.

Реклама

Трейлърът на "Танцът Делхи" е сниман в продължение на 8 часа в коридорите на Народния. Етажът с гримьорните бе преобразен е чакалня на градска болница. В поредица от сцени актрисите Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, Радина Кръджилова и София Бобчева се разплакват след Владо Камаразов, който задава тона на печалното настроение.


Постановката "Танцът Делхи" е дългоочканото завръщане на един от най-бележитите театрални режисьори у нас Галин Стоев. С пиесата по текстове на Иван Вирипаев той ще представи България и на сцената на Националния театър във френскяи град Тулуза. Официално българинът встъпва в длъжност като директор на френския театър през януари 2018 година.
Премиерните дати на "Данцът Делхи" са 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена като билетите са почти изчерпани. Следващите представления ма постановката ще са на 14, 15 и 21 декември.

Танцът Делхи / Delhi Dance (Live Performance Trailer) from Dimitris Georgiev on Vimeo.


Специално за заснемането на ефектния видеоклип етажът с дамските гримьорни в театъра беше преобразен като коридор на болница – мястото, което събира героите на седемте едноактни пиеси на Иван Вирипаев в спектакъла, за да промени живота им завинаги. Владимир Карамазов, Радина Кърджилова – за която това е дебют като актриса на Народния театър, Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис и София Бобчева са звездите, които Галин Стоев избра, за да постави „Танцът Делхи” на първата ни сцена.
Изключително стилният трейлър е дело на екипа на B2Y Productions & Nu Boyana Film Studios представени от продуцента Александър Кенанов и младия режисьор - Димитрис Георгиев. Кадрите са заснети от оператора Дамян Димитров, а музиката е списана специално за трейлъра от Милен Апостолов. Видеомонтажът е на Ралица Каменова, а сет дизайнът на Андреа Попова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама