Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6581700 www.bgdnes.bg

Преслава и Галена ДЕТРОНИРАНИ

Анелия пя последна, Коцето излезе от къщата на "Биг брадър" 

Преслава и Галена бяха детронирани от попфолк върха!
За пръв път от десетина години нито една от двете изпълнителки не закри концерт на музикална компания "Пайнер". Добричлийката и смядовчанката се бяха превърнали в абсолютен хегемон по закриването, но честите дрязги между тях им изиграха лоша шега. Вместо това последна се появи Анелия. По неписаните правила този певец, който закрива концерта, се смята за най-добрия.


Каймакът на попфолка се събра във вторник в пловдивската зала "Колодрума", за да отпразнува 16-ия рожден ден на фирмената телевизия "Планета". И изненадите последваха една след друга.

Реклама


След повече от два часа след началото Преслава и Галена се появиха една след друга. Изпяха си набързо песните и слязоха от сцената. И когато част от публиката реши, че това е финалът на вечерта, концертът продължи. Оказа се, че двете изпълнителки са загубили правото си да закрият мащабното събитие.

След тях излязоха Константин и Емануела, а финалните акорди бяха запазени за Анелия. Именно тя дълги години се оплакваше, че е недооценена и остава в сянката на колежките си. Сега Анелия имаше шанса да обере лаврите на принципа "двама се карат, третият печели". Вероятно като изтъкнат дипломат Митко Пайнера е решил да потуши тлеещото напрежение между Галена и Преслава, като лиши и двете от правото да се появят последни на сцената.


И докато Преслава за пореден път заложи на безлично представяне, то Галена впечатли. Тя се превъплъти в кукла Барби и излезе на сцената в кутия на популярната в цял свят кукла. "Кацнах преди няколко часа от Америка и вече съм при вас", призна Галена на пловдивската публика, намеквайки, че не е имала много време за подготовка. Въпреки това нейното шоу отново беше най-запомнящо се.


Купонът не мина и без Константин, който продължава периодично да излиза от къщата на "Биг брадър" за професионални участия. На сцената той беше с Емануела, която загря погледите с яркочервена прилепнала рокля. "Прибирам се, че съквартирантите не могат без мен. Емануела, чакам те до края на седмицата в къщата", заяви на изпроводяк Коцето и провокира въпроси дали колежката му също няма да се появи в риалити шоуто.


Празничният концерт беше белязан от къси рокли и дълбоки деколтета. Алисия, която не е част от "Пайнер", участва в събитието благодарение на дуета си с Илиян Тупалката. Певицата се появи с дълга черна рокля, която от едната страна беше с безкрайна цепка. Дизайнерското решение разкриваше детайлно части от тялото на Алисия, която не се посвени и да потанцува предизвикателно. Като разкрепостена жена се прояви и Райна, която освен с изкусителни движения блесна и със закачлив текст:

"Искам секстремно, нещо неземно
за пълнолетни.
С тебе сексестремно, всичко нередно
в нощите летни.
Не, не, не за думи ползвай си устата.
Говори ми на езика на телата..."

Реклама

Провокацията достигна своя връх, когато на сцената излезе Теди Александрова. Не е тайна, че блондинката обича да се разголва публично, но този път надмина себе си. На няколко пъти Теди надигна бялата си тениска (това беше облеклото й) и показа на публиката червените си долни гащи.

Изпълнението беше повторено за радост на купонясващите фенове. За допълнителното обогатяване на мизансцена певицата беше обградена от армия от полуголи силиконки, които щедро разтърсваха задни части пред футболна врата и огромна топка.


Сред другите по-нестандартни визии се причислиха Ваня, която излезе като полицай, и Татяна, която се превъплъти във фараон. За похвала са и няколко изпълнителки, които демонстрираха отлична форма, въпреки че в близкото миналото станаха майки. Първа ново подобрено тяло показа Роксана, а след нея впечатлиха Джена и Емилия. И трите гордо показаха тънки крака, а и дрехите им стояха отлично, така че изобщо не си личеше, че са в графата "майки".


Сериозно внимание от публиката получиха още Галин, Фики и баща му Тони Стораро, който също не е от "Пайнер", но благодарение на дуета си с Емилия се появи на голямата сцена. А зала "Колодрума" буквално се пукаше по шевовете, като концертът беше наблюдаван на живо от няколко хиляди души.

Лафовете на Устата

Водещ на концерта отново беше рапърът Иван Динев-Устата. И за пореден път блесна със запомнящи се лафове, като не пропусна да се пошегува с изпълнителите:


- Попфолкът е като колоезденето - ако не хванеш наклона, трябва да разчиташ на педалите.


- Фолкзвездите винаги са с едни гърди напред.


- Митко Пайнера ме викна на среща преди концерта и ми каза: "Иване, направи нещо голямо". И аз направих корем.


- Певица водолаз няма, защото не може да пее под вода.


- От последните редове в залата може и да не виждате Мария (б.р. - много е ниска и е известна като миньончето на фолка).


- Фолкът се развива. Ето, белият "Мерцедес", който преследваше Нелина, вече струва 1500 лева с газовата уредба.

"Шушана" е №1

Шокиращо или не, най-силните аплодисменти на концерта в Пловдив не бяха нито за Галена, нито за Преслава, нито за Фики, нито за някое от актуалните топимена.
Хитът "Шушана", който в момента се пее по кръчми и улици, предизвика най-голям фурор. Той беше изпълнен от Наско Ментата, който направи песента известна през последните седмици, и дуетния му партньор Милко Калайджиев.
При запяването на парчето публиката в "Колодрума" буквално пощуря. Всички пееха в един глас, а овациите придадоха рекордни децибели на шума в залата.
"Шушана" е сензация в момента - изпълнители се надпреварват да правят свои версии, като такива вече имат Преслава и Милко Калайджиев. В публичното пространство циркулира версия, че оригиналът е от 1975 г., но няма официално версия за автор и пръв изпълнител.
Интересът е огромен и заради нестандартния текст:
"Падне ли вечерта,
с було от синка, в здрач.
Пеят щурците, грее луна,
а Шушана е сама.
Ой, шушо, Шушана, моя единствена,
чуй мойта песен, чуй моя глас.
Само теб обичам аз".

Реклама
Реклама
Реклама