Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6585815 www.bgdnes.bg

Шефът на Сървайвъра биел и жена си

Соченият за тартор на бандата рекетьори от Перник Марио Евтимов освен длъжници с кредити млател и собствената си жена! Скандалните факти изплуваха в Апелативния спецсъд, който разгледа мерките за неотклонение на пернишките бабаити, научи "България Днес".
Според обвинението рекетьорската група, в която участвал и Марчо Марков-Мачо от "Сървайвър", тормозела клиенти, взели бързи кредити. За да докажат добрите характеристични данни на спрягания за лидер на схемата Марио, адвокатите приложиха решение от бракоразводното му дело, както и документи за платена издръжка на детето му. Това обаче имаше обратен ефект, тъй като магистратите разкриха, че именно обвиняемият е виновен за развода. Той упражнявал насилие над бившата си жена и това е станало причина за края на брака им.
Срещу Марио Евтимов и помощниците му Марчо, Кирил Петков, Любомир Симеонов и Павел Найденов са пропели няколко свидетели. Борис Стоев разказал, че в края на август т.г. Марио и Марчо са го заплашвали с жест, че ще му отрежат главата. Друга жертва - Бисер Кирилов, обяснил, че е бил заплашван и пребит от Марио, след като взел бърз кредит. Свидетелят е виждал два пъти Марчо. Единият път е бил в кафене до гарата в Перник. Тогава риалити героят от "Сървайвър" му казал: "Ще плуваш в Струма, докато аз си пия ракията и си ям салатата".
Фирмата е имала лиценз от БНБ и това, че Марио е звънял по телефона да си иска отпуснатите суми, е нормално, смята защитата. Освен това нямало доказателства групата да е действала от началото на 2016 г., тъй като първият й офис е отворен девет месеца по-късно. Свидетелите бяха определени като заинтересовани от осъждането на бандата, за да не връщат взетите заеми.

"От ГДБОП звънят на всички кредитополучатели, като им обещават, че ако проговорят срещу обвиняемите, няма да връщат парите. Така са разпитани поне 50-60 души, но показанията им не са приложени по делото", коментира адвокат Марияна Тодорова. По думите й единият от свидетелите директно заявил, че е взел пари, но никога не е имал намерение да ги връща. Тя поясни още, че клиентите са подписвали документ, че са съгласни представител на фирмата да ги посещава в дома им, за да иска вноските. Заради тази клауза свидетелите не трябвало да се оплакват, че са тормозени вкъщи.
При обиските в някои от членовете на групата са открити бухалки и други предмети за бой. В дома на Марчо са намерени тефтери, документи и разписки. Той е разпознат от няколко свидетели като човека, който ги е заплашвал. Според обвинението именно риалити участникът е бил приближен до ръководителя на бандата и е изпълнявал функции на наказателна бригада.
Защитата му представи документи, че той е бил ангажиран в различни фирми през различни периоди, като е работел по 16 часа и не му е оставало време да се занимава с друго. Приложени бяха трудовият му договор с фитнес "Пулс", графикът за последния месец, както и списъкът с ВИП клиенти, които тренират индивидуално при него. "Много хора зависят от мен, имам ангажименти", ожали се обвиненият.
Той бе пуснат от спецсъда под домашен арест заради намален риск от извършване на престъпление. Апелативните съдии обаче бяха безмилостни и го върнаха зад решетките. По тяхното мнение има достатъчно улики, че ако е с по-лека мярка, Марчо може да въздейства върху свидетели. Отчетено бе и че срещу него има още три висящи наказателни дела.
Решението шокира близки момичета, дошли да подкрепят Марчо и останалите в съдебната зала. Те започнаха да ронят крокодилски сълзи, щом разбраха, че фитнес инструкторът ще бъде закопчан пред очите им.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама