Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6587607 www.bgdnes.bg

Арнаудова: Хванатата престъпна група е извършвала икономически престъпления

В борбата за предотвратяване на незаконни практики, които водят до нарушаване не само не законния ред, но и водят до опасност за здравето на хората, Специализираната прокуратура води наказателно производство, което във вчерашния ден бележи своя явен етап. Касае се за организирана престъпна група, която се занимава и извършва икономически престъпления, които пряко са свързани с т.нар. паралелен износ на лекарства. Това каза на извънреден брифинг в МВР говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, предава „Фокус“.

„Продължаваме действията по разследването, тъй като в компетентността на прокуратурата е наказателната репресия, за да се преустановят подобни практики. Когато имаме повдигнати обвинения, ще съобщим и лицата, на които е повдигнато обвинение. Към този момент би било опасно за нашето разследване и за анализа на доказателствата, който предстои, да разкриваме повече информация. Държавата работи – всеки в своите компетентности. Има воля от страна на всички държавни органи. Всички разследвания ще бъдат не само презентирани, но и доведени до своя окончателен край с предаване на виновните лица на съд“, коментира Арнаудова и уточни, че за това конкретно разследване ще има допълнителна информация на по-късен етап.

От своя страна министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че е създадено отделно звено в ГДБОП с конкретен предмет на дейност и експерти в специализираните задачи, свързани със здравеопазването. По думите му са получени множество сигнали за недобри практики в редица болници. „Убеден съм, че мнозинството български лекари ще застанат на наша страна против тези недобри практики“, каза още Валентин Радев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама