Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6591364 www.bgdnes.bg

Жабата и Тъпото запалили затворнически шеф

Закоравелите рецидивисти Доктора, Жабата и Тъпото са основни заподозрени за палежа на автомобила на началника на пловдивския затвор.

Джипът на Божил Иванов „Опел Фронтера“ бе изпепелен в края на миналата седмица пред дома му на улица „Тодор Александров“ в квартал Кючук Париж. Малко след девет часа в четвъртък маскирани бандити изливат няколко бутилки бензин върху предния капак и драсват клечката. Пристигналата по спешност пожарна успява да предотврати разрастването на пламъците и върху съседните автомобили.
На сутринта Божил Иванов отрече да е получавал заплахи, но призна, че има съмнения кой стои зад палежа. Затворническият шеф отказа да посочи имена пред медиите. Проговоря единствено пред прокурори. След неговите показания пловдивските ченгета започват мащабна акция. След повторния оглед и разпити на свидетели първоначално са задържани рецидивистите Жабата и Тъпото. Те според ченгета са заподозрени като физическите изпълнители на палежа. Поръчител бил техен авер с прякор Доктора. Той е заловен при опит да напусне страната през ГКПП Маказа.


Триото пиромани в момента са прибрани за 72 часа в ареста. Очаква се днес да им бъдат повдигнати и обвинения, а прокуратурата да поиска постоянното им задържане.
По неофициална информация Доктора доскоро е бил клиент на Пловдивския затвор. Там подчинените на Божил Иванов многократно са конфискували мобилни телефони и алкохол от килията му. Усърдната работа на надзирателите изнервила сериозно бандита. Твърди се, че той обявил на всеослушание, че шефът на пандиза го е нарочил. Рецидивистът се оплакал, че забранени вещи има и в другите килии, но охраната не реагира, защото вземат пари. На излизане от пандиза Доктора се заканил, че ще си отмъсти на затворническия шеф.
Разследващи подозират, че това го е накарало да наеме аверите си Тъпото и Жабата да свършат мръсната работа. Твърди се, че избрал именно тях, защото имали опит в подобен род отмъщения.
Това е вторият палеж на затворнически шеф под тепетата. Преди малко повече от два месеца автомобилът "Опел Кадет" на шефа на охраната на затвора Стефан Георгиев също бе залят със запалителна течност и подпален пред дома му, като изгоряха цялата предница и купето. Тогава Жабата отново бе задържан за 24 часа, но по-късно бе освободен.
Самият той имал стари сметки за уреждане с шефа на затвора и затова лесно приел поръчката, подозират разследващите. Жабата лежи седем години в пловдивския пандиз заради серия брутални изнасилвания. Сред жертвите му са две 17-годишни ученички, които са и пребити след гаврите. В биографията си Жабата има общо осем присъди, четири от които за изнасилване.
Според разследващи извергът е излязъл от пандиза преди няколко седмици с неособено позитивно отношение към шефа Божил Иванов. Причината отново са открити в килията му

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама