Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6602236 www.bgdnes.bg

12 бона пенсия за брат Аргиров

Култовият певец си търси дом у нас, продава този в Норвегия

Нечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева, ще получава единият от братя Аргирови - Светослав. Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където музикантът живее и работи от повече от двайсет години. Брат Аргиров е стигнал време за пенсия и ще се радва на старини, за каквито само могат да мечтаят останалите му колеги в България. Заради изгорелите архиви на "Концертна дирекция" родните музиканти взимат мизерни суми.
В Норвегия Светослав Аргиров е диригент на църковен хор и свири на орган. През уикендите забива по клубове с рок банда и така пълни с още средства семейния бюджет. "В Норвегия хонорарите са космически в сравнение с тези в България, тъй като скандинавската държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държа тук и, разбира се, при първа възможност се връщам, за да се кача на сцената заедно с брат си", каза Светльо.


Съпругата на певеца е норвежка, дълги години е била финансов съветник в банка, но се преквалифицирала в детска учителка с 4000 евро заплата. Двамата живеят охолно и не се лишават от абсолютно нищо. Ширят се в баровска къща с два декара двор, от който се открива невероятно красива гледка към защитения от ЮНОСКО остров Вега. Имението се намира в градче с 15 000 жители, където са се установили тъстът и тъщата на Аргиров. Синът им Кристофер е завършил психология в един от най-елитните университети в страната. Светослав живее и работи в Норвегия от 1996 г. Заминава, след като в началото на демокрацията с брат му Благовест решават да прекратят кариерата си. Това е и краят на култовия дует "Аргирови", който се превръща в сензация през 80-те години в България и в СССР. "Искахме да се оттеглим в най-добрите си години като "Бийтълс", разказват братята. Благовест, който остана у нас, само преди месец стана дядо. Синът му Александър, който е военен пилот, го дари с внук. "Сега търсим нов дом на брат ми, той скоро смята да се установи за постоянно у нас и да продаде имота си в Норвегия", казва Благовест, който очаква да отпразнува Нова година с брат си и семейството му.


Марги Хранова: Очаквам мизерната си пенсийка!

Тези дни култовата Маргарита Хранова също очаква да вземе първата си пенсия.

И тя както по-голямата част от колегите й ще вземе минимална пенсия от 400 лева. "Обидно е това отношение към нас, след като сме донесли толкова пари на държавата", каза тъжно Марги Хранова.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама