Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6603930 www.bgdnes.bg

"Борусия" уволни Бош

Ръководството на "Борусия" (Дортмунд) уволни старши треньора на тима Петер Бош. Това съобщи вестник "Билд". Чашата на търпението е преляла след поредното разочароващо представяне на "жълто-черните", които паднаха с 1:2 от "Вердер" (Бремен) вкъщи.
Воденият от Бош тим вече е в серия от 8 поредни мача без победа в Бундеслигата. Лидерът "Байерн" (Мюнхен) има цели 13 точки преднина. Освен това "Борусия" се представи катастрофално и в Шампионската лига, където едва се докопа до третото място само с две точки в актива си. Холандският треньор е бил привикан от босовете веднага след издънката, за да му бъде съобщено, че повече няма да води отбора.
Самият Бош беше обявил, че съботният двубой е задължителен за печелене. 54-годишният специалист бе нает през лятото, след като смени на поста Томас Тухел.
"След такъв мач е трудно да се говори с футболистите. Усеща се разочарованието", започна Бош.
"Трябваше да победим, но изиграхме най-лошото първо полувреме под мое ръководство. Втората част беше по-добра, но съперникът ни бързо вкара втори гол. Не мисля, че играчите ме подведоха. На терена бяха те, но аз отговарям за резултата", коментира разочарованият Петер Бош.
На негово място светкавично бе назначен Петер Щьогер. Допреди седмица той беше начело на последния в класирането "Кьолн".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама