Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6612127 www.bgdnes.bg

Войната на "Герена" потушена

Добромир ДОБРЕВ
Кристиан ИВАНОВ

Войната на "Герена" между феновете и легендите на клуба е потушена. Томахавките са заровени. В това бяха категорични и двете страни пред "България Днес". Всички дават пълен картбланш на старши треньора Делио Роси и се надяват той да работи с отбора още дълго време. Италианският специалист има договор със "сините" както за този, така и за следващия сезон.
Повод за напрежение в клуба даде странна декларация. Тя бе пусната в една от фен групите във Фейсбук - "100 години "Левски" София - вековни поздрави от цял свят". В нея привържениците нападат легендите на клуба, които се позволяват да отправят критики към работата на ръководството и треньорите.
"Вън "легендите" от "Левски"! От легенди сме на косъм от "Левски" да остане само легендарният спомен. Професионалисти в "Левски" е спасението", пише в част от скандалното обръщение. Оказва се, че голяма част от ветераните на клуба застават твърдо зад треньора Делио Роси, въпреки не особено убедителните игри на отбора тази есен. "Сините" ще завършат годината на трета позиция в класирането зад "Лудогорец" и големия враг ЦСКА-София, като са на цели 9 точки от първото място. Днес "сините" гостуват на "Дунав" в четвъртфинал за Купата на България. Този турнир остана единственият, в който те могат да спасят честта си с трофей.
"Не мисля, че легендите пречим на клуба", категоричен е бившият нападател Емил Спасов пред "България Днес".


"Аз също съм за това, че ръководството и треньорите трябва да бъдат оставени на спокойствие. През последната половин година в лицето на Спас Русев и Делио Роси виждам, че клубът се опитва да направи нещо качествено. Аз мисля, че треньорът си върши добре работата. Не знам кои легенди визират феновете в тази декларация", коментира още спечелилият 6 шампионски титли и 5 национални купи с "Левски" Спасов. Той все пак отчита и грешките в управлението.
"Всяка година се правят промени, вземат се голям брой футболисти, което не е нормално. Време е да се остави един треньор на спокойствие. На него му трябва време, да си направи селекцията, да работи с нея. Обикновено се получаваше обратното. Един прави трансферите, друг му сърба попарата. Необходимо е съставът сега да се попълни с още някой по-качествен футболист. Но в никакъв случай не с играчи на парче и на килограм", казва Емо Спасов.
"Делио Роси се е доказал, че знае и може. Ние твърдо лесно се отказваме от треньорите, особено българските. Помним как Емил Велев направи "Левски" шампион и след 1 месец го освободиха. Това не бива да се получава. Роси трябва да изпълни 2-годишния си договор докрай. Ние вече 10 години чакаме, ще издържим още. Надявам се, че ще победим "Дунав" и ще вървим нагоре поне в турнира за Купата на България", завършва 61-годишният бивш голмайстор на "сините".
Огромната част от феновете на "Левски" също искат единство.
"Ние сме клуб на повече от един век и трябва да пазим своята история - категоричен е Владимир Владимиров - Гутутката. Дълги години той беше шеф на Националния клуб на привържениците.
"Нашите легенди са тези, които олицетворяват успехите и всички незабравими мигове на стадиона - категоричен е Владимиров. - Какво е един клуб без своите големи спортни герои? Това, че някой се опитва да ни разделя с публикации във фейсбук не значи нищо за левскарската общност. Никога няма да предадем хората, които са ни карали да се чувстваме горди с отбора си. Те имат право да изказват публично за "Левски". Заслужили са това с години вярна служба на отбора и неговите почитатели. Говоря и за Кирил Ивков, и за Наско, и за Мъри. Всички ние сме едно цяло и няма място за разделение."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама