Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6612242 www.bgdnes.bg

Кръв обля "Партизан" - "Звезда"

Кръв обля дербито на Сърбия между "Партизан" и "Цървена звезда". Най-малко 20 души са сериозно ранени, а един е с опасност за живота. Той е откаран с линейка в реанимация и е в критично състояние. Жестокото меле става през първото полувреме в сектора на домакините от "Партизан". "Гробарите" започват да се избиват помежду си с колани, факли, бомби и всякакви подръчни средства. Причината - опит за преврат в сектора от фракциите "Йънг Бойс" и "Вандал Бойс" срещу господарите на агитката от свирепата организация "Алкатраз". В началото бунтарите успяват да огънат настоящите тартори, но малко по-късно са жестоко премазани и бягат панически. "Алкатраз" успява да удържи властта си, а за наказание част от превратаджиите са съблечени чисто голи и изхвърлени на пистата. Жандармерията успява да изведе от стадиона десетки облени в кръв фенове, но полицията също понася жертви от подивелите хулигани. Четирима униформени са приети в болница след жестокото меле. 


Първоначално се смяташе, че боят е започнал от внедрени фенове на "Звезда" в агитката на "гробарите", но после стана ясно, че това е вътрешна война в сектора. "Алкатраз" и "Йънг Бойс" от години водят битка за надмощие в сектора. Ултрасите на "Партизан" са сред най-свирепите в цяла Европа и ексцесиите, свързани с тях, са десетки през последните години. 
На терена мачът завърши 1:1, като "Партизан" получи първа дузпа в дербито от 22 години. "Звезда" е убедителен лидер в класирането с 9 точки преднина пред големия си враг. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама