Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6612354 www.bgdnes.bg

Люси Иларионов, попфолк певец и режисьор: Върнах се към актьорството

На младини зарязах професията заради ниските заплати

КОЙ Е ТОЙ:

Люси Иларионов е роден на 26 септември 1974 г. в Добрич. Той е актьор, певец в поп и попфолк стил, режисьор. Завършва НАТФИЗ в класа на професор Крикор Азарян. През 1997 г. излиза първият албум на групата UpDown, чийто основател и фронтмен е. През 2002 г. подписва договор с Пайнер. Там за няколко години активно се изявява като певец и водещ на предаването Фреш, но освен това е сред най-добрите режисьори в бранша. През 2007 г. сключва брак с приятелката си Преслава, но 4 години по-късно двамата се развеждат. От 2010 г. Люси е щастливо обвързан с попфолк и аренби певицата Ани Хоанг. Творческият им тандем дава прекрасни резултати.

- Откога режисьорът стана актьор?
- По образование съм актьор, а не режисьор. Завърших ВИТИЗ в класа на Коко Азарян, учих при Тодор Колев - лека им пръст и на двамата! Отидоха си преди две години... В началото започнах да играя в театрални постановки, снимах и в доста филми. Мога да кажа, че успях да изиграя едни от най-мечтаните роли за всеки актьор - Отело в Малък градски театър Зад канала, Хамлет в Сълза и смях, главните роли в Уестсайдска история в Младежкия и в Женитба на Гогол в Сатиричния...
- Защо се отказа?
- По онова време не можахме да се разберем финансово с тогавашния директор на театъра и не ми беше приятен начинът, по който се гласяха да плащат на актьорите. Аз току-що бях завършил ВИТИЗ, целият актьорски състав бяхме млади актьори, но всички бяхме супер. Тогава се отказах и не бях играл никъде доскоро. Като изключим една малка рола в Под прикритие, за която ме покани Димитър Гочев преди време.
- А как се случи да те поканят в Революция Х?
- Отново Димитър Гочев ме покани да участвам във филма и може да се каже, че това е завръщането ми като актьор на големия екран. Досега никой по никакъв повод не се беше сетил да ме кани нито в театъра, нито в киното.


- Каква е ролята ти във филма?
- Филмът е комедия, много е забавен като цяло. Първо, много ми хареса да работя с Гочев, второ, участват страхотни актьори! Самата роля адски ми хареса, още като прочетох сценария. Тя е много шантава, може да се каже, че се превъплъщавам в един комплексар - инспектор от Министерството на образованието и науката. Сега с удоволствие ще я изиграя, може би след време не бих могъл, защото в момента мога да се самоиронизирам и не ми пука дали ще се покажа гол, дебел или с мустачки.
- Какви роли ти прилягат най-добре?
- Зависи от образа - понякога трябва да изиграеш нещо, което не си, а друг път ролята изцяло отговаря на моментната ти нагласа, направо ти лепва. Не съм от актьорите, които примират да играят секссимвол на всяка цена или главния бандит, или разследващия полицай... Напротив, аз бих изиграл всичко! Винаги са ми казвали, че се справям еднакво добре и с комедийните, и със сериозни роли. Но нямам определени предпочитания.
- С Ани Хоанг сте заедно от седем години. Планирате ли сватба, деца?
- Този въпрос зададе ли го на нея? (Смее се.) Тя най-много мрази именно него.
- Затова питам не нея, а теб.
- Ще перифразирам въпроса ти - смятаме ли да стане връзката ни още по-сериозна... Ами аз по-сериозна връзка от това не зная да има. Живеем заедно над седем години, непрекъснато сме заедно - и вкъщи, и на работа. Освен това с Ани имаме две дечица! Това са йоркширските териери Арчи и Маша, които изискват много грижи. Постоянно мислим за тях - разходки сутрин и вечер, специална хранене - едното яде само от ръка, а другото хапва само ако му хвърлиш храната като играчка - чак тогава идва да яде. Ани се грижи винаги да са изкъпани и сресани. Има доста работа покрай тях, отнемат много от свободното ни време. Ако бяха деца, щеше да е по-добре, защото те порастват и започват сами да се грижат за себе си. Така че няма накъде повече да е по-сериозна връзката ни. Четиримата сме си като едно голямо семейство.
- Преди време имаше проблем с килограмите и си направи пластична операция. Сега спазваш ли диета?
- Имам определен режим на хранене. Старая се да се храня по няколко пъти на ден, но по малко. И, естествено, съм се лишил от доста храни, но хубавото е, че не ми липсват.
- Тази диета помага ли ти в секса?
- От ден на ден се чувствам все по-добре и по-добре. Не че преди сме имали проблеми в секса, но и сега всичко е нормално.
- А будиш ли се да ядеш през нощта?
- Аз и когато бях пълен, не се будех за храна, а да ходя до тоалетната - пишках много често, на 30-40 минути. Изведнъж отнякъде ме връхлетя диабет... Докато сега вечер си лягам и ставам да уринирам - както правят всички мъже понякога. Но пък вече спя по 6-8 часа като пич.
- Започна ли някакви тренировки?
- Още не съм тръгнал на фитнес, защото искам да смъкна още няколко килограма и чак тогава да започна да тренирам, за да не натоварвам излишно сега ставите си.
- Завръщаш се като актьор. А кога ще се завърнеш на музикалната сцена?
- Още в края на миналата година записах една песен, а тази щях да снимам видеоклип, но така и не ми стигна времето от ангажименти. Нали знаеш, обущарят винаги ходи бос. Все не успявам да стигна до моите песни. Но се надявам скоро да успея да я снимам.
- Ани издаде, че ви предстои дуетно парче...
- Да, то е готово отдавна, просто трябва да го запишем. За седем години, откакто сме заедно, нямаме нито един общ дует. Мисля, че времето му дойде.

Ани РОМАНОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама