Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6613928 www.bgdnes.bg

Шефът на съдиите Петър Петров: Барт трябваше да бъде изгонен

Съдията на скандалния мач ЦСКА-София - "Лудогорец" ще бъде наказан да не свири мачове неопределено време.
Това призна пред "България Днес" шефът на съдийската комисия в БФС Петър Петров.
На "Армията" "Лудогорец" беше ограбен пред очите на цялата страна. При резултат 1:1 защитникът на домакините Александър Барт буквално тушира откъсващия се сам срещу вратаря Върджил Мисиджан. Ситуацията, при която бранителят задължително трябваше да бъде изгонен с директен червен картон, се разигра в 48-ата минута, но Кабаков му показа само жълт. След това реферът направи още грешки и в двете посоки, а "червените" претендираха за две неотсъдени дузпи. През първата част пък звездата на ЦСКА Фернандо Каранга показа среден пръст на рефера, но неприличният жест не бе видян.
"След мача се чух с Георги по телефона и му зададох същия въпрос, който вие ме питате сега: ДЗащо не изгони Барт?" - коментира Петров. - Отговори ми, че е бил изостанал от ситуацията и не е бил сто процента сигурен, че трябва да покаже червен картон. Дали се е уплашил от евентуална реакция на публиката и на футболистите на ЦСКА-София, не знам. Това трябва да питате него. Факт е, че след като сбърка в тази ситуация, тръгна да компенсира грешката. Но това никога не поправя нещата, а просто води до още грешки. При отменения гол на Лукоки за мен решението е правилно. Макар и с малко, футболистът на "Лудогорец" е в засада. Искам открито да кажа, че аз избрах Кабаков да ръководи този мач. Ако трябва отново да взимам решение, пак ще избера него. Георги е най-проспериращият наш рефер и вече пробива в Европа. Моля се сега да не бъде смачкан и хвърлен на боклука, както обичаме да правим ние в България.
Да, Кабаков направи грешки и ще седне за неопределено време на резервната скамейка. Това е нормално и може да се случи на всеки. Не бива заради един мач да смачкаме момчето."
Шефът на съдиите коментира и ситуацията, при която Фернандо Каранга показа среден пръст на Кабаков, но не беше санкциониран.
"Кабаков не го е видял - обясни Петров. - Но Каранга може да бъде наказан и по видеозапис. Очакваме докладите на длъжностите лица на мача, а има и вариант дисциплинарната комисия да се самосезира." 


От лагера на "Лудогорец" нападнаха съдията, а главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов също не пропусна да захапе като цяло реферите в българския футбол.
"Имаше доста сериозни несправедливости на терена - каза капитанът на "орлите" Светослав Дяков. - Един от най-добрите съдии, може би най-добрият, допусна фрапантна грешка. "Лудогорец" рядко си позволява да говори за съдиите, но днес съм много огорчен от ситуацията с Мисиджан. И съдиите може да си изпуснат нервите, трябва да ги оставим на спокойствие, но футболът трябва да победи в крайна сметка. В първите 20-ина минути бяхме неориентирани, после нещата си дойдоха на мястото. Толкова фрапантна грешка обаче наистина може да обърне мача, не си спомням съперникът да е създал някакво положение след първия гол освен в последните пет минути."
Стоилов пък направи интересен коментар, твърдейки, че на реферите изобщо не им пука от грешките, които допускат. "Оказва се влияние на съдиите. - На нашите мачове идват и ни откъсват главите. На съдиите изобщо не им пука. Аз си лая, но не виждам да има напрежение."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама