Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6616586 www.bgdnes.bg

Мистър грозник сложи корона

Грамаден негър с животински черти е грозник №1 на Зимбабве.

Наказаният от Бога Уилям Масвину за четвърти път разби конкуренцията на един от най-престижните конкурси в африканската страна и грабна короната. Заедно с титлата "Най-грозен мъж" 43-годишният бедняк от предградията на столицата Хараре печели крава и чек за 500 долара.

"Изключително съм щастлив от победата. Тя означава много за мен. Освен морално задоволство печеля и финансова облага", коментира шампионът Масвину. "Не съм се подготвял специално за състезанието. Грозотата ми е дадена от Бога по естествен път", гордо отбелязва Уилям.

Реклама

Той е първият победител на необикновеното състезание през 2012 г. С лекота надвива другите грозници и в следващите 2 г. Но през 2015 г. губи титлата "Мистър Грозник" от големия си конкурент Милтън Сере.

Липсата на зъби и гротескните изражения на лицето му го изстрелват преди Масвину. Разочарованият шампион и феновете му засипват съдиите с обиди и почват да ги налагат с юмруци. В залата настъпва масово меле, но за щастие без сериозно пострадали.

Уилям обвинява Сере, че не е достоен да се окичи с короната. Милтън е твърде красив, за да спечели, обяснява Масвину. "Аз съм естествено грозен, а той не е. Той е грозен само когато си отвори устата", казва обиденият Уилям. Боят от 2015 г. принуди организаторите да отменят състезанието през миналата година.

Едва този уикенд те събират кураж отново да съберат на едно място надъханите за победа грозници. До финала достигат 12 кандидати.

Отново Масвину и Сере са главните фаворити. В крайна сметка зъбаткото Милтън остава втори и се задоволява само с чек за 200 долара. За разлика от съперника си той приема достойно загубата и не прави скандали. 

"Ако има световно състезание в тази категория, със сигурност ще донесе титлата в Зимбабве", убеден е големият шампион от Хараре.

Реклама
Реклама
Реклама