Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6617006 www.bgdnes.bg

Кристиано Роналдо захапа врага: „Барса“ да ни направи шпалир!

"Реал" (Мадрид) отново е на върха на света след победа над бразилския "Гремио" с 1:0, а Кристиано Роналдо не пропусна възможността да захапе големия враг "Барселона"!
Нападателят отново е с основна заслуга за поредния трофей на "кралския клуб".
"Белият балет" печели за втора поредна година световното клубно първенство, но няма време за големи празненства.
В събота идва "Ел Класико"!
"Иска ми се "Барселона" да ни направи шампионски шпалир за световната купа - заяви Кристиано Роналдо пред катулунския вестник "Мундо Депортиво". - Надявам се, че ще победим в този мач и ще върнем интригата в първенството. Трупаме самочувствие, започваме да намираме играта си и ще завършим силно."
Португалецът съобщи и една новина, която феновете на испанския гранд чакат отдавна.
"Искам да завърша кариерата си в "Реал" - заяви Кристиано. - Това обаче не зависи от мен, защото не съм шефът на отбора."
Междувременно стана ясно, че треньорът на шампионите Зинедин Зидан е счупил още един рекорд.
Той спечели осми трофей начело на "белия балет" след триумфа на световното клубно първенство. Отличието е пето за сезона за "кралския клуб", което се случва за първи път в историята.
Любопитното е, че начело със Зидан "Реал" е спечелил повече отличия, отколкото при петимата му предшественици. Под ръководството на Хуанде Рамос, Мануел Пелегрини, Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Рафаел Бенитес мадридчани печелят седем трофея за осем години, като изиграват 397 мача. Зидан носи осемте трофея само за две години, като е водил отбора в 115 срещи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама