Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6617065 www.bgdnes.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ - Доброволци-пожарникари проведоха зрелищна демонстрация в Пловдив

Занятието беше организирано и изпълнено само от доброволци. В най-голямата демонстрация на спасителна дейност в страната участваха над 60 доброволци от 8 общини - Пловдив, София, Вълчедръм, Белово, Кричим, Елин Пелин, Смолян и Панагюрище. На гребната база в Пловдив доброволците извършиха спасителни дейности по различни способи - водолазно дело, височинно спасяване, първа долекарска помощ, пожарогасене, издирване в силно пресечен терен, действия при пътно-транспортни произшествия, химически аварии и офроуд.
В края на занятието доброволците демонстрираха общата си позиция по отношение на променената от Министерски съвет наредба, с която бяха отменените съвместните дежурства между Пожарна безопасност и защита на населението и Доброволните формирования.
Съвместните дежурства от една страна предоставяха възможност на доброволците след преминаване на обученията да затвърждават знанията си и да тренират уменията си в реална ситуация. От друга страна доброволците оказваха незаменима помощ с безплатния си труд на сведените до минимум екипи на пожарната.

Снимки: Bulfoto

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама