Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6618917 www.bgdnes.bg

Искат да трепят Мис Ирак

Селфи с миска от вражеска държава е на път да затрие първата иракчанка от 1972 г. насам на световния конкурс за красота "Мис Вселена".

Сара Айдан е заплашена с убийство от сънародниците си заради общата й снимка с Мис Израел Адар Ганделсман.

Реклама

"Мястото ти е в ада!" и "Позор за теб!" са най-благите думи, който гневни араби отправят към 27-годишната красавица. "Ще те изкормим и много ще страдаш" и "Семейството ти ще бъде затрито и всякакъв спомен за вас ще бъде заличен, ако не махнеш фотото от мрежата" са най-стряскащите послания към Сара от бесни иракчани.

Уплашената до смърт девойка напуска родината си заедно с родителите си и се укрива в западна страна. Скривалището на Айдан е свръхсекретно и само малцина са наясно къде се намира "приятелката" на евреите. Въпреки заплахите тя отказва да свали кадъра от профила си в инстаграм.

Скандалният фотос се появи в мрежата в началото на декември. Миските от 92 страни се в Лас Вегас за 66-ото издание на конкурса, където Сара, Мис Ирак, и Адар, Мис Израел, заформят дружески отношения. Без да мислят за последствията, веднага след церемонията, двете се щракват за ужас на евреи и араби с посланието: "Мир и любов от Мис Ирак и Мис Израел". Тел Авив и Багдад нямат дипломатически отношения, а враждата между близкоизточните държави е пословична.

"Не подкрепяме правителството на Бенямин Нетаняху в политиката му към арабските страни", каза миската от Израел в защита на Сара. "Извинявам се на всички, които сме обидили, но не това беше идеята ни", каза още Ганделсман. "Надявам се един ден да има мир между двете религии и моите деца да нямат нашите проблеми", допълни още еврейката.

Колежката й Сара получава правото да представя Ирак на празника на красотата, въпреки че заема второто място в надпреварата в Багдад. Взема короната, след като победителката Фиян Сулеймани е уличена в измама. Тя крие факта, че е омъжена, и няма право да участва в състезанието.

Реклама
Реклама
Реклама