Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6624459 www.bgdnes.bg

Килърът Мехмед признава: Удуших Дамла за пари! Злият братовчед бил зарибен по комар

 За пари е била убита малката Дамла от Момчилград. Смразяващите самопризнания на бездушния й братовчед шокирали дори разследващите, научи "България Днес". Мехмед Хасан бе задържан в сряда следобед и е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Той е запушил носа и устата на момиченцето, а след като издъхнало, облепил главата й с тиксо.

Майката Садет Муса бе освободена от ареста вчера на обяд. Тя излязла по чехли от районното, като била в тотален шок и подминала с празен поглед дори близките си. Тръгнала с такси към болницата, за да види тялото на момиченцето си. Тя също е с обвинение за това, че е оставила детето си без надзор. Няма данни да е съучаствала в убийството на собственото си дете, категорични са от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Реклама

Така жестокото убийство в навечерието на Коледа в малкия град бе разплетено, за по-малко от седмица. В самопризнанията си 25-годишният Мехмед разказва как в деня на убийството взел 50 лева назаем от леля си Садет. Той бил в добри отношения с нея и имал ключ от дома й. Понякога извеждал Дамла на разходка, а в замяна получавал малки суми от Садет да си купи нещо за почерпка.

Няколко часа след като Садет му дала 50 лева, младежът се досетил, че в апартамента може да има още пари. Решил да се промъкне там вечерта, когато Садет замине за нощната си смяна в завода. Там работел и Мехмед, но почасово.

Влязъл в къщата рано сутринта и започнал да тараши. От шума се събудила малката Дамла. Мехмед не се замислил и запушил устата и носа на братовчедка си. Момиченцето се борило със сетни сили за живота си, като е осъзнавало, че я убива близък човек. След като я довършил, Мехмед залепил тиксото, взел ролката и се прибрал в дома си. Изхвърлил доказателството в близък контейнер, но запазил ключа от чуждия дом, който по-късно го заковава пред разследващите. С цялата си наглост Мехмед се направил, че не знае за убийството. Дори се появил в болницата, където било откарано тялото, но си тръгнал бързо, защото твърдял, че му станало лошо.

Мехмед е имал слабост към интернет залаганията, научи още "България Днес". Има регистрации в различни платформи за онлайн покер и футболни мачове. Не е изключено това да е причината, поради която е искал да ограби леля си.

Заради самопризнанията, които е направил, Мехмед може да се размине с доживотната присъда. Съдействайки на разследването, той има шанс да съкрати присъдата си с 1/3, както позволява законът на престъпниците. Така той може да се размине с около 20 години затвор, ако въобще бъде допуснато да лежи в ареста. Мехмед ще бъде подложен на тройна психиатрична експертиза, която да докаже дали е луд. Ако се окаже невменяем, може да се размине изцяло с пандиза и да го пратят в някоя лудница. Това са основните страхове и на хората от Момчилград, които трети ден са на нокти заради случилото се. Целият град жали за слънчевото момиченце, което е отличничка и първенец в състезанието "Любословие" на местното училище.

3 години грозят почернената майка

До три години в затвора може да получи Садет Муса по обвинението за това, че е оставила за първи път детето си само и е отишла на работа. Тя е обвинена по чл. 182 от НК, според който родител, оставил малолетно дете без надзор и достатъчна грижа и с това създал опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода и обществено порицание. Муса е била освободена с решение на Окръжния съд, след като прекара повече от 90 часа в ареста. Тя е в шок, като близките й настояват да започне веднага консултации с психотерапевт и да мине на хапчета. Бащата на детето, който се върна от Белгия, също е в ступор и също е на транквиланти.

Реклама
Реклама
Реклама