Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6626299 www.bgdnes.bg

Затворникът Левент Кирилов: Племенница проститутка ме вкара в затвора

Излъга, че съм я изнасилвал системно една година

"Племенницата ми излъга, че съм опитал да я изнасиля и убия. Заради нея ще лежа 12 години зад решетките. Сега тя е проститутка, а сестра ми е клошарка. Искаха такъв живот и го постигнаха."

С тази емоционална изповед от килията ни посреща Левент Кирилов. Той лежи в затвора в Белене за изнасилване и опит да ликвидира собствената си племенница. На две инстанции получава 15 години пандиз, а Върховният касационен съд намалява присъдата му на 12 г.

Реклама

Срещу Левент Кирилов бе повдигнато обвинение за това, че в продължение на повече от година системно изнасилвал 12-годишната си племенница в селата Дянково, Каменар и Студенец.

Според прокуратурата обвиняемият плашел детето, че има духове и дяволи, принуждавал го със сила и заплахи да ляга в едно легло с него и го насилвал.

На 24 ноември 2015 г. пияният Левент набива беззащитната си жертва и майка й, която е негова сестра. Обижда ги, заплашва и ги удря с нож. Те бягат и търсят защита при роднини. Едва след това стават известни сексуалните гаври с непълнолетното момиче, което е освидетелствано от медици.

Според версията на Левент малолетната му племенничка и нейната майка, която е сестра на Кирилов, живели разгулен живот. 12-годишното момиченце се прибирало късно през нощта, изоставило ученето и се отдавало на големи момчета. А майка й не се грижела за болния си брат, който бил инвалид в будна кома.

Действията се развиват в разградското село Студенец и вбесяват мюсюлманина Левент. Така се стига до развръзката, твърди Кирилов.

Реклама

"На 25 ноември 2015 г. се върнах от работа. Взех душ и излязох до селското кафене да се видим с момчетата. Пих две бири и след това отидохме в друго заведение. Там пих две уискита, но не бях пиян. Прибрах се към 23 часа. Оказа се, че сестра ми не е нахранила брат ми. И племенницата каза, че е забравила. Ядосах се и им ударих по един шамар. Скарахме се и те отидоха при леля ми, която живее в същото село. Аз нахраних брат ми и си легнах", споделя затворникът пред вестника.

На сутринта Левент е събуден от кмета на селото и кварталния полицай. Малко по-късно се озовава в полицията в Разград.

"Вътре гъмжеше от следователи и дознатели. Дойде служебен адвокат - Надежда Попова. Десет свидетели бяха разпитани и всеки казва, че не знае какво се е случило. Няма доказателства и експертизи. Осъден бях на вътрешно убеждение на съда. Никога не бих изнасилил и убил племенницата си", твърди пред "България Днес" пандизчията.

Левент отрича, че системно е изнасилвал собствената си племенничка и е искал да убие нея и майка й.

И до днес той твърди, че присъдата му не е справедлива и лежи невинен зад решетките, защото нямало доказателства срещу него.

"Не се чувствам виновен и съвестта ми е чиста. Просто исках племенницата ми да не остава до късно, да не сяда по скутовете на момчетата. Затова им ударих по един шамар на двете с майка й", казва Кирилов.

И докато Левент лежи в пандиза на остров Персин, сестра му е клошарка, а племенницата му проститутка. Майка му е починала, издъхна и болният му брат.

Съжалавам, че се родих в България

"Съжалявам най-много, че съм се родил в България. Българското правосъдие е разрушено до основи", твърди пандизчията и добавя, че не е имало никаква справедливост в неговия случай.

"Оцелявам зад решетките благодарение на приятели тук в затвора, които ме уважават. Участвам постоянно в различни мероприятия. Просто оцелявам някак си", споделя Кирилов.

Борислав РАДОСЛАВОВ

Реклама
Реклама
Реклама