Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6627235 www.bgdnes.bg

Серийният изнасилвач нападнал и бременна

Жената се спасила на косъм, разпознава изверга по фоторобот

Серийният изнасилвач от Пловдив, който взе две жертви само през декември, е нападнал и бременна жена преди година, научи "България Днес". Бъдещата майка се спасила на косъм от изверга, като се скрила в близък магазин.
Инцидентът се разиграва през 2016 г. и още тогава жената подава сигнал до полицията, но без резултат. Година по-късно извергът атакува отново. Две млади жени са нападнати в колите си и изнасилени. По тяхно описание е нарисуван фоторобот на изверга. Щом вижда рисунката, една от първите му жертви веднага го разпознала, разказва нейният приятел.
"През 2016 година на стъмване моята бременна приятелка бе атакувана от същия този човек", споделя мъжът.
"Докато стигна до нея, никаква следа от него. Тя избягва на косъм в магазина пред блока на ул. "Асен Христофоров", където помолила продавача да ми се обади", разказва приятелят.
По подобен начин е нападната и последната жертва на серийния изнасилвач в града под тепетата. Престъплението става около 21 часа в сряда на кръстовището на улиците "Поручик Въльо Стефанов" и "Асен Христофоров", където се разиграва случката и преди година. Млада дама на 21 г. шофира „Рено Клио", в колата на предната седалка се вози и гаджето й. Спират пред блока, където той живее. Мъжът се качва до апартамента по лична работа, а момичето остава в автомобила да го чака. Изведнъж към нея се приближава млад мъж на видима възраст 25-30 години, отваря вратата на колата и напада младата жена. Принуждава я да отбие автомобила в безлюдна улица, където я изнасилва. Докато гаджето й се връща пред входа, от изверга няма и следа.
По подобен начин на 7 декември жертва на изнасилване става и 19-годишно момиче. Престъплението е извършено в същия район. Девойката се прибира късно, когато в колата й нахлува непознат мъж. Той я напада и изнасилва в автомобила. След гаврата непознатият бяга в неизвестна посока, а жертвата на насилие веднага подава сигнал до най-близкото районно. Момичето разказва какво се е случило и описва подробно нападателя си. На колата е направен оглед. И в двата случая изнасилвачът е оставил ДНК материал. Разследващите веднага назначават изследване дали следите са от един и същи човек.
"И в двата случая момичетата не са познавали насилника си. Не е имало агресия, но изнасилването си е изнасилване, както и да го разглеждаме, това е травма, която остава във времето", категоричен е шефът на пловдивската полиция, старши комисар Атанас Илков.
От Районната прокуратура в Пловдив пък са категорични, че все още не е изяснено дали един и същи човек е изнасилил и двете млади жени.
"Образувано е досъдебно производство за изнасилване. Не е изяснено все още дали се касае за сериен изнасилвач. Това, което е ясно, е, че престъпленията са извършени в един район", съобщи прокурор Атанас Илиев. За фоторобота, който бе разпространен, е категоричен, че не би могъл да го коментира, тъй като не е бил разпространен по официален път.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама