Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6635889 www.bgdnes.bg

Авери на Пуйката гръмнаха банкомат

Мастило в устройството попречило на бандитите да задигнат кинтите

Пореден взривен банкомат записаха на сметката си аверите на пернишкия бандит Валентин Йорданов-Пуйката. Наглият обир бе извършен малко след полунощ вчера в столичния кв. "Люлин 4“. Двамата маскирани бандити използвали чужда дебитна карта, за да проникнат в преддверието на банковия салон, където е поставено устройството.

След това с помощта на бутилки сгъстен въздух взривили ключалката на машината. Очакванията на апашите да изкарат безпроблемно стотиците хиляди левове от касетата се оказали напразни. Заради зачестилите инциденти на банкомата е монтирано защитно устройство. При самия взрив то разпръсква специално мастило по парите и на практика ги прави неизползваеми. Част от черната течност полепва и по дрехите на обирджиите. Виждайки неуспеха си, те моментално си плюят на петите, показват записите от охранителните камери в банковия салон. Мятат се в паркиран наблизо джип и изчезват, зарязвайки разпилените по пода банкноти. Бягството им е изключително навременно, защото само минута след това пред банката пристига полицейски патрул. За отрицателно време на местопрестъплението пристигнаха десетки криминалисти и оперативни работници. Направеният оглед показа, че пари не липсват, но следи, уличаващи бандитите, също няма.

Според криминалисти начинът на действие подсказва, че обирът е извършен от хора, част от бандата на Пуйката. Апашите се прочуха преди месец, след като при обир на банкомат в Сапарева баня из горите наоколо ги преследваха десетки барети с дрон, полицейски кучета и хеликоптер. Въпреки хайката апашите успяха да избягат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама