Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6637384 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Кали: Ще повърна, ако пея "Шушана"

Вече зверски ми е писнала

КОЯ Е ТЯ

Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е фолкпевица. Тя е родена на 2 октомври 1975 г. в София. Работила е за няколко музикални компании, първите албуми от 1998 г. са записани от БМК, има издаден албум от 2002 г. със "Съни мюзик", в периода 2004 до 2008 г. с "Ара мюзик", а след това и с "Пайнер", където е и в момента.

През 2000 г. ражда син на име Георги. На 18 май 2009 г. Кали вече се радва на втория си син Марк. На 9 януари 2014 г. ражда трето момче, което носи името Александър. В същата година певицата стана дипломиран магистър по психология в Софийския университет.

Реклама

- Кали, каква година изпращаш?

- Отлична, добра, ползотворна, сбъдната... Само готини неща ми се случиха. В духа на Кали, когато годината си отива и никой от любимите ти хора не си е отишъл, не мисля, че на някого може да му се случи нещо по-успешно. Всички от близките ми са здрави и прави, на крака, в пълен състав. Какво да искам повече?!

- Имаше ли моменти, в които ти беше трудно през 2017 г.?

- То лесно няма. Освен това, ако трябва да бъда честна, не обичам да ми е лесно. На лесното може всеки, а трудното изгражда характера. Прави те по-изобретателен и по-щастлив. Това е като на едно малко дете да му дадеш всички подаръци на света всеки ден и когато му дойде рожденият ден и му дадеш нещо, то няма да се радва. Смисълът да постигаш нещо е да изпитваш щастие, да отделяш онези три хормона, които те правят много щастлив. Когато е лесно, не се получава.

- Така ли възпитаваш децата си - че трябва да се борят за "подаръците", за да ги оценят?

- Опитвам се. Но на този етап не ми се получава много. Понеже ми е слаб ангелът и трудно устоявам. А детето си иска и не разсъждава като мен. Да не мислите, че винаги съм мислела така. Разсъждавам го вече от позицията на времето и годините.

- Да поговорим за изминалата година в обществен план. Какво мислиш за десетките случаи на насилие в училище, където деца се биеха с деца?

Реклама

- Проблемите идват първо от детските филмчета, които вървят по телевизиите. Там с насилие се решават проблемите, пуснете си който и да е канал с анимационни филмчета. Другият проблем е, че възрастните също с насилие си решават проблемите - вербално или физическо. Ние задаваме този пример. Когато си глупав, нискоинтелигентен или зле образован човек, начините за решаването на проблемите са с обиди, агресия и където не помагат думите, влизат в сила шамарите. Знаем, че прост народ се управлява по-лесно. Това е една от целите на управниците ни не само у нас, но и в световен мащаб. Ние продължаваме да сме средство за правенето на богатите още по-богати.

- За поредна година българските деца оглавяват класациите по затлъстяване и наднормено тегло. Твоят коментар?

- Моля?! Тези, които правят статистиката, дали са ходили в арабския свят? В Америка ходили ли са? Не съм съгласна със статистиката. На базата на собствените ми наблюдения смятам, че българските момиченца имат пример за подражание от прекалено кльощавите известни жени. И слабеят, за да заприличат на тях. Не отхвърлям статистиката, а си казвам мнението. Напоследък навлиза модата на големите дупета. Гледам, че подрастващите се стараят да имат тънки талии и по-едри ханш и бедра. Всичко се видоизмени в поколенията.

- Друга статистика гласи, че българинът пие по-малко алкохол. Съгласна ли си?

- Не ме изненадва, защото имам в дома си представител на новото поколение - 17-годишния ми син Георги, който не пие, както и неговите приятели. Да се пие вече не е модерно. Но по пушене на наргилета сме сигурно на някое от челните места. Сигурно и арабите бием.

- Опасни ли са наргилетата?

- Разбира се, че се опасни. Това е тютюн, вредно е, влиза им в дробовете. Някаква мода, която предполагам, че ще отмине. Просто не знаят какво да правят с устите си и затова държат телефони и пушат наргилета. Сакън да не си кажат нещо. Ако ти си ангажиран в един диалог, няма да пушиш толкова. Като засмучат, чак очите им се изцъклят.

- Да кажем няколко думи и за любимия ти отбор - "Левски". Как виждаш тима при италианския треньор Делио Роси?

- Моят отбор има чудесен нов треньор, но нивото все още не е това, което феновете очакваме. Въобще нивото на българския футбол е много махленско. Говоря за българските отбори, а не за такива, които са съставени изцяло от чужденци. Българщината се носи от българи, а не от бразилци, американци и други такива.

- Имат ли шанс "сините" да станат шампиони?

- Не мисля, че ще е тази година. Душата на "Левски" са футболистите. Ако те играят със сърцата, победите и шампионската титла никой не може да им ги вземе. Не важи само за "Левски", а за всички. Мен лично толкова много ме е хранила любовта на публиката и ме е зареждала, а се изненадвам, че толкова многобройни фенове не могат да мотивират едни млади момчета. На терена трябва да са като Спиди Гонзалес (б.р. - анимационна мишка, известна със своята бързина). Не редбул, а любовта дава криле.

- Догодина се навършват точно 20 години, откакто националният ни отбор по футбол за последно игра на световно първенство. Ще доживеем ли отново да видим тима си на такъв голям форум?

- Ауу, колко съм стара! Как бързо времето лети, когато не си до мене ти... Не вярвам скоро да участват отново. Докато ние си мислим, че Господ е българин, другите тренират здраво и нивото на футбола им е на светлинни години напред. Футболистите по света играят, за да станат известни, да натрупат милиони, но и да правят феновете щастливи. Нашите тук мислят как да са с готина прическа, да си хванат яко гадже и да се водят някакви спортисти, вместо да изпитват удоволствие от играта. И смучат наргилета, когато не са на тренировка. Отдавна нямаме добри български футболисти. Затова казвам, че купените играчи в "Лудогорец" и "Литекс" или ЦСКА, както и да се наричат, не са българският футбол. Не слагам всичко под общо знаменател, защото сигурно има и сърцати наши момчета. Но лигльовците сякаш са повече.

- Резюмирай българския попфолк през последните 12 месеца.

- Много модерен и много вървежен. Пълни дискотеки, нови клубове се отварят. Щом аз пълня заведения, какво остава за другите изпълнители от топ 10. Беше успешна година за попфолка. Продължават да се тиражират имената, да са на челните страници на изданията, да бъдат канени в риалити формати и да бъдат зверски оплювани, което ги прави успешни. Големият хит беше "Мотел" на Азис. И "Шушана".

- Ще направиш ли и ти кавър на "Шушана"?

- Няма шанс! Единственият вариант е да повърна, докато я пея тази песен. Като бях на 15 години, съм я пяла толкова много пъти, че вече зверски ми е писнала. Имам записи на "Шушана" в английския й вариант от 1975 г. Има някаква носталгия, във всичко е така - има превъртане и се връщаме 30 години назад.

- Завършваме с клиширан въпрос, но очаквам неклиширан отговор - какво си пожелаваш за 2018 година?

- Да имам повече пари, за мога да помагам на повече хора, които нямат.

Иво АНГЕЛОВ

Реклама
Реклама
Реклама