Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6639643 www.bgdnes.bg

Пет коли опожарени в Монтана

Неизвестен пироман запали пет коли в Монтана. Автомобилите са пламнали призори, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Злосторникът драснал клечката към 4 ч. на "Ауди А3", "Пежо 307" и "Фолксфаген Пасат", паркирани на улица "Извора". Унищожените возила са собственост на 33-годишен мъж. Те са напълно унищожени от огъня.

Реклама

При умишления палеж са засегнати и две други превозни средства, които са били паркирани наблизо. Обгоряла е и тераса на блок, пред която били паркирани колите. По случая е заведено досъдебно производство и е направен оглед на мястото.

Това не е първо посегателство срещу имущество на собственика на опожарените три коли. Преди девет години са били запалени други три автомобила, собственост на семейството на потърпевшия. Тогава разследващите не могли да разкрият и задържат извършителя.

По времето, докато горели автомобилите на бизнесмена, при друг пожар на паркинг пред магазин на търговска верига в града са изгорели други два автомобила "Фолксфаген" и "Рено". Причина за избухването на огъня е техническа неизправност в едната от колите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама