Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6642977 www.bgdnes.bg

Стрес мъчи Гринго в килията

Повече от 3 месеца е в ареста без Софка

От прокуратурата обмислят нови обвинения срещу Тодор Давидов

Стрес, че се намира в затвора без доказателства, мъчи Тодор Давидов- Гринго. Затова пред "България Днес" съобщи адвокатът му Марин Марковски.

"Той е млад човек, който се занимава с изкуство, пее и изнася концерти, естествено е да не се чувства добре зад решетките само защото има топла храна три пъти на ден", категоричен е опитният юрист.

Реклама

Любимият на фолкпевицата Софи Маринова бе задържан в края на септември заедно със своя приятел Стефан Сливков. Според държавното обвинение двамата са рекетирали бизнесмена от Айтос Асен Атанасов да им плати 50 000 лв., като са заплашвали мъжа с убийство и саморазправа със семейството му. Според прокуратурата Гринго бил подбудител, осигурил телефона и симкартите за разговор с жертвата, дори насочвал Стефан какви думи да използва.

Първоначално делото бе образувано от Районна прокуратура - Айтос. В средата на декември папките бяха изтеглени и пратени в спецпрокуратурата. Дни преди Нова година стана ясно, че столичните обвинители готвят да повдигнат нови обвинения срещу Давидов - за участие в Организирана престъпна група (ОПГ). Те обаче все още не са факт. За това потвърди и адвокат Марковски.

"Обвиненията в участие в организирана престъпна група несъмнено звучат внушително, но фактите са категорични, че Давидов е наклеветен, няма доказателства срещу него. От прокуратурата все още не са взели решение дали ще повдигнат ново обвинение, вече 20 дни делото е в София", категоричен е опитният йрист.

Първоначално Стефан Сливков дава показания пред разследващите, че е нает от Давидов. При повторния разпит той сменя своята версия и започва да твърди, че Гринго няма нищо общо със случая. Сливков е признал вината си, посочи и неговият адвокат. Пред юриста обвиняемият е разказал, че е дължал пари на айтоския бизнесмен и затова го изнудвал и заплашвал.

Относно открития от разследващите отпечатък на Гринго върху гнездото за симкартата и телефона, от който са осъществени обажданията за рекет на айтоския бизнесмен, Марковски бе категоричен, че това не доказва вина на клиента му:

Реклама

"Давидов и Сливков са били заедно в един хотел, приятели са", обяснява Марковски.

Откакто бе задържан, Гринго на няколко пъти опита да излезе от ареста. Да бъде променена мярката за неотклонение на Давидов ще поиска и новият адвокат на Гринго Марковски, който поема случая в средата на декември от своя колега Красимир Кацарски.

"Ще поискам промяна на мярката за неотклонение на основание, че срещу клиента ми няма доказателства, не е осъждан и няма висящи дела", категоричен е адвокат Марковски.

Любимият на Маринова: Животът ми изгаря!

"Умолявам ви да ме изкарате от тази дупка, защото помагам на всеки. Асен ми е като баща, а синът му - като брат", каза Гринго по време на заседанието на Районния съд в Айтос, на което се реши Давидов да остане зад решетките.

"Не знам защо ме обвиняват. Стефан Сливков ми е познат от обща компания. Ако знаех, че се занимава с това, не бих го насърчавал. Проваляте ми кариерата и живота. Майка ми е пред инфаркт в Германия. Умолявам ви за правосъдие. Уважаеми хора, не съм виновен. Изгаря ми живота", помоли се Гринго.

Реклама
Реклама
Реклама