Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6644669 www.bgdnes.bg

Версии за кървавата баня в Нови Искър: Дрога в дъното на шесторното убийство

Садисти оставят пет трупа в къщата, жена изхвърлена в кладенец

Банда професионални килъри стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Това е една от основните версии, по която работят разследващите, научи "България Днес".

Нелегален тъмен бизнес на бащата Ненчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година в семейния дом. В къщата на ужасите са открити пет трупа. Неделчо е направен на решето, до него лежи синът му Георги. В дома са още телата и на доведената му дъщеря Нанси, гаджето й Боби и баба й по майчина линия. Само няколко часа по-късно криминалисти откриват изоставен семейния джип БМВ във вилната зона над Нови Искър, а на метри от него, в кладенец, пълен с вода, е изхвърлен трупът на 44-годишната жена на Неделчо - Кети Кюхова.

Реклама

Основните подозрения са, че става дума за трафик на дрога или други забранени вещества. Според запознати сделките се въртели по маршрута България- Косово. Криминалисти припомнят, че това е така нареченият Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия изток хероин за Западна Европа.

"Убедени сме, че нечистите сделки на семейството са причина за разстрела на семейството. Това е нашата версия", коментираха пред вестника майката и бабата на разстреляния младеж Боби Иванов.

Познати на семейството подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с нелегалния бизнес преди около 4 години. Дотогава той е съдружник във фирма за недвижими имоти и живее в скромна панелка в столичния кв. "Дружба". По това време той вече е разведен с първата си съпруга и заживява на семейни начала с Кети Кюхова и дъщеря й Нанси. С тях е и синът на Неделчо от първия брак - Георги. Дотогава Кети е съдружник с две свои съседки от столичния кв. "Люлин" във фирма за почистване и продажба на отоплителни уреди.

Макар делата им да вървят добре, и Кети, и Неделчо зарязват бизнеса си. Това не се отразява негативно на стандарта им на живот, дори напротив, семейството рязко се замогва, разказват запознати.

Промяната в материалното им състояние съвпада с няколко посещения на Кети Кюхова в Косово, видно от профила на жената във фейсбук. Бившата югославска провинция от години е сочена за една от главните наркоразпределителни пунктове на дрогата по пътя към Европа. Малко след това Неделчо се сдобива с ТИР. С него според запознати той вероятно извършва множество транспортни курсове в чужбина. Твърди се, че част от тях имат връзка и с Косово.

Реклама

Криминалисти подозират, че през последната година отношенията между Юнаков и чуждите му партньори се влошават. Една от версиите е, че поводът е липсващи пратки от нелегалния товар, който е превозван чрез товарния камион на Неделчо. Това според криминалисти обяснява и рязката смяна в начина на живот на убитото семейство. Преди година и половина Неделчо и Кети продават жилищата си в София и си купуват къща в Нови Искър. Сделката се осъществява с ипотечен кредит за 100 000 лева. Двуетажната постройка се намира на черен път, в краен квартал на градчето, а достъпът е изключително труден.

До момента разследващите убийството имат косвени улики за мотива на убийството, но са категорични, че се касае за отмъщение. Това според тях е обяснението за изключително зловещото шесторно убийство. За разлика от други наркоекзекуции у нас, тук освен прегрешилия партньор е очистено и цялото му семейство, и то по особено брутален начин, в стил, характерен за албанската мафия.

Криминалисти подозират, че с тази екзекуция освен отмъщение се дава и знак на останалите по веригата да си опичат акъла.

Според събраните до момента доказателства Неделчо Юнаков е разстрелян в скромната тясна кухня на къщата заедно с 20-годишния си син Георги.

"Възрастният мъж е направо размазан", коментира пред вестника поемното лице Йордан Кръстанов, който е присъствал на първия оглед на полицията в къщата на ужасите.

"Имаше един забит куршум в бедрото, ръцете му бяха разранени, борил се е за живота си, опитал е да се предпази. Всички други огнестрелни рани бяха в главата му. По него е стреляно поне десет пъти", коментира още Йордан Кръстанов.

Синът Георги е прострелян в гърдите, след което килърът нахлува в съседната стая - малък хол. На дивана намира майката на Кети и я прострелва от упор, без 72-годишната жена да успее да реагира. Тя умира за секунди от кръвозагуба.

Докато Неделчо, Георги и бабата са направени на решето на първия етаж, друг екзекутор се качва по стълбите на втория. Там в спалнята на Кети и Неделчо открива красивата 16-годишна Нанси. Хладнокръвно насочва пистолет към главата й и я улучва в слепоочието. Смъртта й настъпва моментално. Тя пада по очи на леглото и кръвта й изтича върху одеялото, с което е постлан креватът, и попива в матрака. С един куршум във врата е убита и намиращата се до Нанси немска овчарка. Кучето умира в адски мъки с вдигнати нагоре лапи.

Килърът продължава трескаво да търси из стаите за още живи обитатели. Целта на главорезите е да изтребят всички. Единият килър разбива с крак вратата към стаята на Георги, но там няма никой. После нахлува и в стаята на Нанси, там открива гаджето й - 19-годишния Боби. Щом влиза убиецът, младежът го поглежда, а екзекуторът безмилостно стреля в лицето му и го улучва точно между очите. Тийнейджърът се строполява по гръб.

След като се уверяват, че няма жив човек в къщата на ужасите, екзекуторите започват да заличават своите следи. Влачат телата на Ненчо и Георги от кухнята и ги оставят легнали един до друг до дивана в хола, на който лежи тялото на бабата. Пълнят кофа с вода, намират стари дрехи и започват да търкат пода, за да измият разплискалата се навсякъде кръв. След като заличават следите си, напускат къщата.

Според криминалисти убийството е извършено в следобедните часове на 31 декември.

"Нямаше следи от борба, всичко беше чисто", коментира поемното лице Йордан Кръстанов и допълва, че семейството все още дори не било сложило масата, за да посрещне Новата година.

"Бяха си приготвили салати, ядене, но всичко все още стоеше в хладилника, нямаше покривки по масите", обяснява още мъжът.

Разследващи подозират, че бандата главорези първо задържат семейството в къщата и изтезават Неделчо. Вероятната причина е, че искат да измъкнат информация от него. След като мъченията не дават резултат, заплашват, че ще убият семейството му, което впоследствие и става, с изключение на съпругата Кети Кюхова. Една от версиите е, че тя е изведена от убийците навън, за да ги заведе до конкретно място. За момента не е ясно дали това се е случило, или някаква друга причина кара килърите да я изведат от къщата и да я застрелят в семейния джип, след което да хвърлят тялото й в кладенец във вилната зона над Нови Искър. Не е изключен вариантът тя да е успяла да се измъкне от къщата и да е подгонена по черния път, водещ към гората.

Разследват и лихварство

Лихварство може да стои в основата на шесторното убийство, гласи друга версия на разследващите кървавата вендета в Нови Искър. Тепърва криминалисти ще нищят какво означават записаните суми в открития при тялото на Кети Кюхова тефтер.

Майката на разстреляния Боби:

Вместо абитуриентски бал подготвям погребение!

"Вместо да празнуваме абитуриентския бал на Боби, подготвяме погребението му! Синът ми е невинна жертва, просто е бил на неподходящото място. Той дори не трябваше да е в тази къща на Нова година, трябваше да празнува в Курило със съученици". Това разказа пред "България Днес" Стефана Елисаветова, майка на разстреляния в къщата на ужасите в Нови Искър 18-годишен Боби Иванов.

"Другото семейство е виновно! Семейството на Неделчо сигурно са били замесени яко в нещо, да дойдат тия изроди, тия садисти да изтрепят и децата. Незаконен бизнес, нещо е имало... поне така мислим... коментират майката и бабата на Боби.

"Ако ми дадат аз да ги накажа, ще ги накажа по най-жестокия начин. Нечовешко е да погреба детето преди мен!", ридае бабата Корнелия Цвеева.

И двете жени са категорични, че не са чували семейството да има проблеми, а финансовото им състояние описват като нормално.

Реклама
Реклама
Реклама