Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6657650 www.bgdnes.bg

Ексклузивни снимки от мястото на самоубийството показват: Няма кръв в стаята,в която се е гръмнал шесторният убиец

Снайпер "Драгунов" на части открит във вилата, където се самонастанил Росен Ангелов

И капка кръв не се вижда в стаята, където според полицията се е гръмнал шесторният убиец Росен Ангелов, видя на място екип на "България Днес".

Реклама

Трупът на Горския човек, както разследващите го нарекоха, бе открит в неделя по обяд с куршум в главата и пистолет "Берета" със заглушител в лявата ръка в изоставена къща във вилната зона над село Луково.

Според полицията Росен Ангелов посегнал на живота си на 3 януари, малко след като бе заподозрян за разстрела на любовницата си Кети Кюхова, мъжа й Неделчо Юнаков, сина му Георги, тъщата Еленка, дъщерята Нанси и гаджето Боби Иванов. Шестимата бяха ликвидирани навръх Нова година в Нови Искър.

Помещението в изоставената вила, в която се е гръмнал Росен, е запечатано с полицейска лепенка и е недостъпно за външни лица. През прозореца се открива гледка към цялата стая. В центъра на помещението се намира старо дървено легло с разхвърляни чаршафи и одеяла по него. Вероятно освен във вилата, в която според полицията Ангелов се е самонастанил, и в тази беглецът от закона е нощувал многократно.

Единия от прозорците Росен е закрил с вълнено одеяло в опит да се скрие от любопитни погледи, а другият е покрит със зелена дървена капандура. Зловещото помещение е в пълен безпорядък, вероятно след полицейския оглед. По пода има разхвърляни кабели, а до самото легло стоят бутилки с вода и алкохол. В помещението има още буркани със зимнина, с които вероятно Ангелов е преживявал дните, в които полицията го издирваше под дърво и камък във вилната зона на село Луково.

Изоставената къща, в която Росен сложил край на живота си, се намира едва на 500 метра от вилата, в която се е самонастанил. Двуетажната постройка е заобиколена от бодлива тел със залепени на нея съобщения, че мястото се охранява от камери. В двора Росен Ангелов е направил свой фитнес на открито. Той си е измайсторил щанга, лежанка и боксова круша. Встрани от тренировъчния кът се намира и импровизирано стрелбище, където Горския тренирал своя мерник. Празни пластмасови бутилки, окачени на въже, и стара ламарина са осеяни с дупки от сачми, видя репортер на вестника. В стаята, където живял, пък е разполагал с всички удобства на съвременния човек - телевизор, компютър и касетофон.

Реклама

Освен личните вещи на Росен Ангелов във вилата, където е живял, разследващи са открили снайперска винтовка "Драгунов" на части, твърди сайтът breaking.bg. Оръжието, което е много смъртоносно, още е на въоръжение в Българската армия и специалните части. Тепърва ще се изяснява как издирваният осем години от МВР Ангелов се е сдобил с него и пистолета "Берета", с който според разследващите е избито семейството в Нови Искър, твърди интернет изданието.

Жертва проговаря:

Не ме е насилвал, не вярвам той да е убиецът!

"Росен не е изнасилвал и не е притеснявал никого и полицаите не са ни заварвали голи, това са пълни глупости, всеки си говори каквото му изнася", написа във фейсбук Валя, заради която Росен Ангелов е получил една от присъдите си за блудство.

"За убийствата аз не вярвам, че е бил той, пак някого се опитват да прикрият", убедена е жената.

Само няколко часа по-късно тези съобщения бяха изтрити от фейсбук. Репортер на вестника потърси лично Валя.

"От нищо не се притеснявам, няма повече да коментирам темата", обясни лаконично тя.

Финансов и любовен мотив зад разстрелите

Росен Ангелов е искал да обере богаташките къщи, които почистващата фирма на Кети Кюхова е посещавала, и това е довело до разрива на отношенията им. Това обяви на специален брифинг зам. главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов.

По думите му мотивът за шесторното убийство е смесен - любовен и финансов. Горския е поискал от Кети Кюхова ключове и кодове за алармените системи от тузарските имения, тя му отказала, след което поискала да прекратят любовните си отношения.

По време на срещата с журналисти стана ясно още, че оръжието, с което са извършени шесторният разстрел и самоубийството, е едно и също, а заглушителят е саморъчно изработен от Росен Ангелов. За да го измайстори, Горския използвал автомобилен маслен филтър, който е взел от автосервиза, в който работел нелегално.

"Смъртта на Ангелов се дължи на един изстрел в слепоочието, категорично става въпрос за самоубийство. Няма други рани, които да говорят за каквато и да било борба. В тялото му не са открити следи от алкохол, упойващи вещества и лекарства", обясни резултатите от аутопсията окръжният прокурор Наталия Николова.

Смъртта на Росен Ангелов е настъпила на 5 януари. "Той просто е легнал и се е самоубил", категоричен е следовател №1. До трупа на Горския е открит таблет, на който е гледал детско порно, уточни още Сарафов.

Според събраните до момента доказателства Кети Кюхова е убита на 31 декември малко след 19,30 часа, докато разхожда кучето си, на метри от къщата в Нови Искър. Семейството й е убито между 23,00 ч. и 0, 05 ч.

Относно съмненията за бързо изготвената ДНК експертиза Сарафов бе категоричен, че това е станало, тъй като задачата е била приоритетна за целия експертен състав.

Реклама
Реклама
Реклама