Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6659996 www.bgdnes.bg

Шесторното убийство заради съкровище (Фотогалерия от погребението на Неделчо и Георги)

Погребаха Неделчо и сина му един до друг

Скрито имане може да е причината за шесторното убийство! Това коментираха близки на разстреляните в Нови Искър, докато вчера погребваха Неделчо Юнаков и сина му Георги. Опечалените разказаха, че младежът е знаел от дядо си за заровено съкровище в планината край Сапарева баня, откъдето е родът им, и е възможно убиецът Росен Ангелов да е надушил тайната. На погребението опечалените коментираха всякакви версии дали Росен е истинският убиец и се чудеха как се е стигнало до трагедията.

Около стотина души изпратиха 41-годишния Неделчо и 19-годишния Георги по последния им път вчера на Малашевските гробища в София. Телата на баща и син бяха положени в бели затворени ковчези и погребани един до друг. На опелото силите на родителите на Неделчо не издържаха. Майка му Петранка и баща му Георги едва стояха на краката си. Възрастните хора виеха от болка и безсилие пред ковчезите на най-любимите си хора.

Реклама

"О, бабе, нали трябваше да ни гледаш?", ронеше сълзи Петранка над снимката върху ковчега на внука си Георги. "Маме, къде отиде?", прощаваше се опечалената майка със сина си. "Милите ни дечица", вайкаше се дядо Георги, докато тръгваше процесията.

"Направихме каквото можахме - искахме да ги възпитаме, да им дадем възможност за развитие. Отгледахме Георги, той израсна пред очите ни и беше толкова добро момче", коментира съкрушеният от мъка баща и дядо. Докато спускаха ковчезите в съседните гробове, той разказа, че внукът му изобретил електромотор, който се задвижвал с магнит, имал всякакви таланти, учел се да прави скулптури. Занимавал се с пчели и козички.

"Няма вече радост за нас. Това е най-лошото - да изпратиш децата си. Никой не е останал на земята, но вярвам, че всички ще се съберем заедно някой ден на небето", каза бай Георги.

Той не таи лоши чувства към половинката на сина си Кети и дъщеря й Нанси. "Радвахме се на Кети и Нанси, давахме им съвети, какво стана - не знам", сподели почерненият баща на Неделчо.

Възрастният човек уточни, че бившият мъж на Кети, който е баща на Нанси, се е заел с организацията на погребенията им. Иначе близки на семейство Юнакови бяха категорични, че не искат да се занимават с траурните церемонии на Кети и Нанси, след като стана ясно, че труповете им са в моргата и няма кой да ги освободи. "Достатъчно мъка ни причиниха. Да ги погребват служебно като убиеца", нареждаха опечалените.

"На 60 години съм, живяла съм в един град със серийния убиец Жоро Павето, но за такова убийство не съм чувала, няма такъв ужас", сподели жена по време на траурното шествие. Друга се вайкаше: "Защо Неделчо не разбра по-рано за връзката на Кети и Росен?! Можеше да се разделят и да не се стига до тук". Тя се питаше и защо телата са в затворени ковчези, тъй като искала да види починалите за последно. "Те сигурно не приличат на себе си, кой знае как са надупчени", отвърна й близка.

снимки: БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Реклама
Реклама
Реклама