Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6664223 www.bgdnes.bg

Дискова херния мъчи Дядо Коледа

Лекува болежките в санаториум в Павел баня

Борислав РАДОСЛАВОВ

С две дискови хернии и болно коляно посреща 65-ия си рожден ден днес големият актьор Иван Петрушинов.

"Всеки човек на моята възраст би трябвало да не е много добре със здравето. Спомням си думите на Иван Радоев. Той беше казал, че като минеш шейсетте и се събудиш, без нищо да те боли, значи си умрял. Имам две дискови хернии, коляното ме боли. Но съм здрав и да чукна на дърво, сега болежките не се обаждат", сподели пред "България Днес" Иван Петрушинов.

Реклама

Рожденикът бори дисковите хернии повече от десет години. "Операция е първото, което медиците ми предлагат. Но мой приятел хирург ми каза, че щом мога да ходя и не ме боли непрекъснато, да карам така докато мога", разказва артистът.

Вместо да ляга под ножа, Петрушинов ходи два пъти годишно на лечебни процедури в Павел баня.

"Това донякъде ми помага. Има една дискотека срещу лечебното заведение, в която всяка вечер се събират всички болни. И настава един безкраен празник. А младите хора ми казват - бате Иване, не процедурите лекуват, а купонът. Така че тайната е в него", разказва още актьорът.

С червено вино пред камината в любимото си село Голеш край сръбската граница посреща днешния си рожден ден Петрушинов, който придоби най-голяма популярност с ролята си на Дядо Коледа за реклама на "Кока-Кола".

"Вече не обичам да празнувам. Като бях на 20, правех големи купони. Но сега ще бъдем в тесен семеен кръг. Ще дойдат и приятели от селото. Ще ме сурвакат и ще се почерпим", сподели с усмивка пред вестника Петрушинов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама