Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6665169 www.bgdnes.bg

Четиризнаците остават в България

Четиризнаците от Русе, които се родиха през 2013 г., са останали да живеят у нас, научи "България Днес".


Преди малко повече от година майка им Севдие Ахмедова беше категорична, че напуска страната ни, защото не може да се справя с непосилните разходи за четирите бебета. Месеци преди това таткото Ерхан беше заминал да работи в Германия и планираше да вземе и семейството си. Родителите признаха, че са разочаровани от държавата, която обещавала да помага, но думите на управниците останали само за пред камерите и тържествените събития около раждането на децата.

Реклама


Въпреки трудностите и постоянната нужда от пари Севдие и Ерхан търсят спасение в дунавската ни столица. Основно със запълването на бюджета се занимава бащата, докато майката е изцяло ангажирана с отглеждането на малчуганите. Заплатите в Русе не са от най-високите в страната, но фамилията някак си успявала да закрепи положението. Силно разчитала и на подкрепата на близки и приятели, които помагали с каквото могат.


Към днешна дата момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи са на 4 годинки и половина и растат като усмихнати и щастливи деца. Единствено едно от момиченцата има лек проблем с очите, но след прегледи и консултации със специалисти тя е започнала да носи очила.


"Когато децата се родиха, се радвахме на огромно внимание от всички страни. Но живеем в България и знаете какво се случва. Постепенно бяхме забравени от много хора. Много от дадените обещания останаха неизпълнени, но и сами ще се справим. Радваме се на децата си и ще опитаме да им осигурим възможно най-добрия живот. Те са нашата най-голяма радост", коментира преди време Севдие. Тя е изключително щастлива с децата си и признава, че са много палави.


Малчуганите най-много обичали да играят на детските площадки, където били истински фурии по пързалките. Имали и много приятелчета от детската градина, с които споделяли радостните моменти. Майките на другите малчугани се възхищавали на Севдие, че успява да гледа 4 деца едновременно, и винаги я давали като пример за майка героиня.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама