Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6666081 www.bgdnes.bg

5000 евро глоба за Каранга

Бразилецът беглец Фернандо Каранга ще бъде глобен с 5000 евро от ЦСКА-София, научи "България Днес" от свой източник в клуба.

Голаджията сам реши да удължи ваканцията си и така направи за смях ръководството на клуба.

Шефовете на "червените" от десетина дни се чудят как да отговарят на въпросите, свързани с отсъствието на своенравната си звезда.

Реклама

Нападателят ще бъде санкциониран със сума, която се равнява на половината от месечната му заплата, твърди нашият източник.

Информацията не е потвърдена официално, защото ръководителите на "Армията" предпочитат да се въздържат от изявления.

"Няма да коментирам сега", лаконичен беше главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов, потърсен от "България Днес" за коментар по случая.

За това, че бразилецът ще бъде наказан, намекна в свое предишно изявление изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков.

"Истината за Каранга е следната - той има договорни отношения с нашия клуб - заяви Марков. Състезател е на ЦСКА и в момента единственото нещо, което е възможно да се случи, е той да се върне и да продължи подготовката си с клуба. В противен случай ще бъде наказан. Ако има оферта или оферти, свързани с бъдещето на Каранга, този въпрос може да се обсъди. Ако финансовите условия удовлетворяват клуба, може да се стигне до трансфер. Но само и единствено със съгласието на ЦСКА. Слуховете за наши играчи са с мисъл за дестабилизация на клуба."

Сагата с нападателя повиши напрежението на "Армията", не само сред ръководството.

Реклама

Футболистите никак не са доволни от това, че Каранга си позволява да демонстрира звезден статут, разкриват запознати със ситуацията в отбора.

На никой от играчите не му е приятна мисълта, че трябва да тренира и върти обиколки на стадиона, докато Каранга се припича на слънце в Бразилия...

Неприятната ситуация се задълбочила и от изказване на мениджъра Андерсон Насрала, разпространено от информационните агенции.

"Той просто удължи малко ваканцията си, но вече се завръща - обяснява агентът на Каранга. - Появиха се няколко клуба от Европа и Азия, които се интересуват от него. Той иска да остане в българския си клуб. Договорът му е до 2019 година, но има наистина добри предложения към него."

Нападателят кацна в София вчера в следобяд. Предстои да стане ясно дали Каранга ще остане в ЦСКА-София, или ще бъде продаден на друг клуб.

Говори се, че в офисите на българския отбор вече е постъпила оферта за него от китайския "Чангчун Ятай". Предложението било изключително изгодно. Според информация на "Спортал" става въпрос за сума от порядъка на 2,5 млн. долара.

ЦСКА-София не иска да продава голмайстора си за толкова пари и вероятно историята с Каранга ще има продължение.

Реклама
Реклама
Реклама