Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6666166 www.bgdnes.bg

Битите от Малък Чоков дават заден

Няма да има разследване и жалби от страна на пострадали младежи, за които се твърдеше, че са пребити от Спас Чоков и компанията му в козлодуйска дискотека. Това стана ясно от думите на общинския съветник от ГЕРБ Ангел Лалюв. В неговата дискотека "Мармалад" миналия петък възниква меле, при което е пострадал племенникът му. Първоначалната информация е за участието в боя и на Спас Чоков - големия син на скандалния кмет Ценко Чоков от Галиче. По думите на очевидци две от колите на Лалюви се оказали с надупчени гуми. Племенникът на общинаря потърсил сметка на пияни младежи, които купонясвали на втория етаж в заведението. С тях бил и Спас. На първия етаж общинарят Лалюв празнувал юбилей.

Внезапно племенникът му се върнал с посинено око. Лалюв и синовете му на свой ред решили да се разправят с побойниците. Според едната версия те нахлули със сила на втория етаж, като избили вратите. Нахвърлили се на бой на Чоков-младши, а после боят се пренесъл навън и завършил с кръв и синини.

Реклама

"Вярно е, че някой пиян е нарязал гумите. Но това не са приятели на Спас, ние с него се уважаваме, няма как да е той", потвърди общинският съветник Лалюв. Той е категоричен, че е имало напрежение, но всички вече са сдобрени.

"Случаят се преекспонира. Да, племенникът ми е със синьо око, но ние със Спас се познаваме, от една община сме. Абсурд да става дума за съдене и такива ми ти работи. Моля ви се, обещаваме да не се повтаря", коментира още общинският съветник.

Според охраната на дискотеката племенникът на Лалюв потърсил сметка на пияната компания, в която се веселял и Спас. Напоследък големият син на Чоков е видимо щастлив, макар малкото му братче Мартин да е затворен под домашен арест, а баща му - на пангара в спецсъда по дело за ръководене на организирана престъпна група. Спас върти целия бизнес на скандалната фамилия, а вечерите черпи наред и купонясва до дупка досущ като веселия си баща.

"Това е просто сбиване между пияни младежи. Моля ви се, не искаме проблеми. Абсурд да подаваме жалби! Нямаме претенции", вайка се собственикът на "Мармалад" след "веселбата".

Той потвърди, че също се е спречкал със Спас във въпросната вечер. Според очевидци Малък Чоков бил бесен и заплашвал да очисти всички, които са му пред очите, но никак не изплашил Лалюв.

Реклама

"Това са просто пияни младежи. 80% от момчетата пият в петък вечер, моля ви се, не ме притеснявайте повече. Разбрали сме се", лаконичен бе общинският съветник от ГЕРБ.

Така Спас ще остане чист като момина сълза, както е и досега в масивите на МВР. Името му не за първи път е забъркано в скандал с побой, но досега няма нито една жалба в полицията или прокуратурата срещу него. Той не е замесен и в разследването срещу групата на баща му за рекет и мелета и движи свободно из България и в чужбина. Не е викан и за разпит във връзка с разследваната семейна банда.

Вместо това Спас е желан ерген в София и в хайлайфа, като движи с известни чалгари и коафьори. Наскоро се върна и от Индонезия, където поглези новото гадже с парите на тати.

2 бона глоба

за фалшив сигнал

Битката в „Мармалад“ е втори инфарктен момент за общинаря Лалюв. През април м.г. Районният съд в Козлодуй го глоби с 2000 лева за подаден неверен сигнал на спешния телефон 112 за търговия с гласове по време на президентските избори миналата година.

В решението по делото е записано, че на 13 ноември 2016 година в 12,53 часа Лалюв е подал от личния си мобилен телефон сигнал на тел. 112 за спешни повиквания, че лицето Светлин Сираков от Козлодуй обикаля в ромската махала със син джип и предлага пари за гласуване в президентските избори в полза на кандидат на определена политическа партия, но без да уточни за кой точно кандидат и партия става дума. След като се оказало, че няма нарушения, Ангел Лалюв отнесъл глобата.

Реклама
Реклама
Реклама