Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6669956 www.bgdnes.bg

Всички казват „Не!“ на "Левски"

Селекцията в "Левски" сериозно зацикли. Набелязаните футболисти масово отказват да акостират на "Герена".

"Сините" вече са чули няколко категорични "не"-та от играчи, които искаха да вземат. Причините за пропадналите трансфери са различни в отделните случаи. Някои не са доволни от предложените им условия. Други не искат и да чуят за възможността да се подвизават в родната Първа лига. Не помогнал дори и фактът, че в "Левски" вече са доказани имена като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Има и двама, които отказали заради страх от Делио Роси и избухливия му характер. Единият от тях е шведският защитник Антон Тинерхолм, който беше смятан за почти сигурно ново попълнение. Той дори идва в България и се разбра за личните си условия, но изненадващо след това се отметна. Вместо на "Герена" той се оказа в американския "Ню Йорк Сити". Идването на Ривалдиньо също пропадна заради трансферната сума, която му сложи "Динамо" (Букурещ).

Реклама

Така до момента "Левски" има две нови попълнения - завърналият се защитник Аймен Белаид и дошлият от "Пирин" нападател Станислав Костов.

Главният мениджър Асен Букарев призна за провалените трансфери.

"Опитахме се да привлечем 2-3-ма футболисти, чийто трансфери пропаднаха - каза шефът на "сините". - В момента сме предложили оферти за трима футболисти, чакаме отговор до ден-два или три и се надявам всичко да завърши добре за "Левски". Гаранция няма, защото зимната пауза като трансферен период е много по-труден."

Ситуацията никак не се харесва на треньора Делио Роси, който след резила срещу "Хибърниън" (0:3) в първата контрола "захапа" шефовете си.

"Въпросът за селекцията не трябва да задавате към мен, а на клуба - категоричен бе италианският специалист. - Тренирам футболистите, които имам на разположение."

В същото време той не бе никак притеснен от срамната загуба от малтийския шампион. Роси успокои всички, които обичат "Левски", че отборът ще изглежда по съвсем друг начин в края на подготовката.

"Зависи кой какво иска - каза той. - За мен беше една тренировка. Гледах движението и придвижването на терена. Гледах физически как стоят нещата. Използвахме различни варианти. Не се получи, но в следващия мач може да е още по-зле. Играхме срещу отбор, който е в разгара на шампионата. По-добре са физически. Знаех го, но исках да видя други неща. През първото полувреме играхме правилно, дори създадохме положения. Но имаме много тежки физически натоварвания, краката тежат. Искахме да разиграем различни схеми. Трябва да кажем, че ни липсваха и доста футболисти. Играха доста момчета от юношеския състав. В края на подготовката ще бъдем друг отбор. Сигурен съм. "Никой не е доволен от загубата, което е нормално. Щеше да е фатално, ако играчите бяха щастливи от загубата."

Следващата контрола на "Левски" е в неделя. Противник на "сините" тогава ще е деветият в австрийския елит тим на "Волфсбергер". Очаква се на мача да присъства и собственикът Спас Русев. Той ще инспектира подготовката на отбора в Малта и ако се наложи, ще се намеси в преговорите за нови играчи. Именно бизнесменът убеди да дойдат на "Герена" Обертан и Гомес.

Реклама
Реклама
Реклама