Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6672760 www.bgdnes.bg

Ламбо цъфна на торта

Момата с ябълките на Майстора също стана сладко изкушение 

Стефан Данаилов се превърна в торта!

Обичаният български актьор беше изобразен върху сладко изделие. Захарното изкушение не впечатлява с уникална визия, но най-забележимото е, че Ламбо е изработен от бял крем, като визията му е от преди няколко десетилетия. Използвана е снимката, която е публикувана на корицата на автобиографичната му книга. Отстрани с черен шоколад са изписани името и фамилията му, с което изпълнението на нестандартната торта приключва.

Не е ясно кой е поръчител на сладкарското изделие, но то най-вероятно отдавна е изядено и вече е само спомен, останал на снимка. Любопитно е, че сладкарницата може да се похвали с още едно впечатляващо творение. От захар и шоколад е пресъздадена известната картина "Мома с ябълки" на Владимир Димитров-Майстора. Изделието се доближава изключително много до визията на оригинала и момата изглежда копие на тази от художествения шедьовър. Точно са пресъздадени и цветовете от картината, като за целта са използвани безвредни бои, които по никакъв начин не биха навредили на здравето при консумация. Изключително красиво са пресъздадени и чертите на лицето на девойката, която и на тортата, както на картината, изглежда много хубава.

Реклама

Проверка на "България Днес" показа, че през последните години все повече зачестяват поръчките на нестандартни торти. Лица на хора, автомобили, футболни терени и популярни хора са само част от темите, които са любими на поръчителите на сладкиши. Най-често родители поръчвали нестандартни торти за деца, които искали да видят любимите си герои върху сладкишите.

През лятото на миналата година захарна икона стана хит на тортено изложение. Сладкото свето изображение с Дева Мария и Младенеца е изцяло ръчно изрисувано. За изработването са използвани сладкарски бои, безвредни за здравето. Обвивката, която е захарна, може да се изяде, но и досега сладкарката, която я е направила, не дава изделието да бъде консумирано.

"Няма как да позволя да се изяде. Съхранявам я в специална херметическа кутия, за да я предпазя от атмосферните условия", разказа пред "България Днес" авторката Мария. Сладкото изкушение е поставено върху статив, който също е захарен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама