Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6672870 www.bgdnes.bg

Жени Калканджиева пред "България Днес": Омръзна ми от силиконки!

Спрете с операциите, апелира Мис България '95

"Отегчена съм от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина пластични операции при лицата в модните среди. Време е да се завърнем към натуралната женска хубост. Имам мисия да докажа, че естествената красота може отново да бъде актуална."

Това заяви специално за "България Днес" шефката на модна агенция "Визаж" Жени Калканджиева по време на лъскаво парти, което тя спретна в столичен елитен клуб.

Реклама

Повод за събитието бе представяне на годишния календар на фирмата, направен умишлено със снимки от аналогов фотоапарат. Такава техника буквално е отживелица в дигиталните времена днес. Кадрите нарочно са черно-бели, с ретро излъчване, лишени от обработка с фотошоп, без тежък грим върху лицата на моделите. Автор на фотосите е Костадин Кръстев-Коко, а пред него позират утвърдени имена като Ирена Милянкова, Мария Митева, Куини Алис Николова, Анастасия Димитрова, Елисавета Стоянова, Соня Гиса.

Мис България 1995 Евгения Калканджиева е на мнение, че смелата и авантюристична идея "без грим и преструвки“ ще бъде послание към всички в гилдията да спрат с изкуствено докараната визия, която на моменти дори граничи с подмяна на реалната самоличност.

"Никога не съм била противник на пластичните операции. В крайна сметка, ако не се харесваш, както природата те е създала - отиваш и се коригираш. Но в последно време нещата излязоха от контрол, загуби се мярката. Никаква естетика, никакво въображение. Отправям съвет и към пластичните хирурзи. Моля ви, бъдете художници. Не правете девойките за посмешище", каза Калканджиева в типичния си хаплив стил.

Тя е категорична, че във "Визаж" акцентират върху образованието, добрите маниери и обноски в обществото, здравословния начин на живот.

"Не обичам да виждам модели, които пият или пушат. Освен това много държа моите лица да учат, да имат умно отношение към събитията, да притежават класно поведение. Вътрешната красота и интелектът са не по-малко секси от опаковката. Когато имат лекции и изпити, никога не ги ангажирам с работа", подчертава една от най-красивите ни миски за всички времена.

Реклама

На купона на "Визаж" дойдоха отявлени ценители на женската хубост като Любен Дилов-син, журналистът Мартин Карбовски, бизнесменът Христо Сираков - Стоте манекенки, младият певец Венци-Венц, който отскоро отново е ерген, и др.

В тълпата се забелязаха също така стилистът и личен фризьор на Николета Лозанова - Венелин Кондаков, певицата Михаела Маринова, някогашната манекенка и настоящ репортер Гери Дончева, както и десетки знайни и незнайни столични бръмчалки.

На въпрос на "България Днес" ще доживеем ли да изберем подходящо лице за титлата „Мис България“, Жени отговори така:

"Нямам представа кога ще се случи, не се занимавам отдавна с въпросния конкурс. Имам обаче едно разкошно момиче, което отговаря напълно на критериите да носи короната. Смятам догодина да я предложа на организаторите и лично на Ирина Папазова", твърдо решена е шефката на "Визаж".

Димана ДОЙЧИНОВА

Реклама
Реклама
Реклама