Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6674507 www.bgdnes.bg

"Треньорска" контузия за Неймар

Най-скъпият футболист в историята Неймар бе изаваден от групата на "Пари Сен Жермен" за двубоя срещу "Лион" от 22-ия кръг на Лига 1.

Според медиите във Франция този акт на треньора Унай Емери е наказание за бразилския нападател заради поредния скандал, който забърка около това кой изпълнява дузпите в отбора. В същото време футболистът публикува мистериозно послание в социалните мрежи, което – случайно или не – видя бял свят малко преди оповестяването групата на ПСЖ.

Реклама

Неймар се представи много силно при разгрома над "Дижон" с 8:0 през седмицата, като отбеляза 4 гола в срещата. Въпреки това той си навлече гнева на феновете, след като отне правото на Единсон Кавани да изпълни дузпа. При попадения уругваецът можеше да стане еднолично голмайстор на клуба за всички времена. Привържениците на ПСЖ посрещнаха действията на Неймар с освирквания и ясно показаха, че не одобряват подобно поведение.

Според клуба официалната причина за отсъствието на Неймар от дербито срещу втория "Лион" е контузия в бедрото. Играчът обаче тренира пълноценно.

Това естествено оставя поле за интерпретации дали всъщност не става дума за наказателна мярка от страна на Емери. Още повече, че Неймар написа на профила си в Инстаграм: "Възрастта не определя твоята зрялост, квалифицираността не определя твоята интелигентност, слуховете за теб не определят кой си".

В същото време треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан се изказа ласкаво по адрес на бразилеца, който е гласен за трансфер в "кралския клуб".

"По принцип не мога да говоря за играчи, които не са мои. Неймар е футболист, който очарова цялата планета, защото е голям", обяви Зидан.

Реклама
Реклама
Реклама