Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6676201 www.bgdnes.bg

ЦСКА предлага нов договор на Каранга

След глоба идва време за увеличение на заплатата. Такава е ситуацията при звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. "Червените" ще предложат нов договор на голмайстора на Първа лига със завишени финансови параметри. В момента Каранга получава около 10 000 евро на "Армията", а офертата за нов контракт се очаква да е с двойно по-висока заплата. Настоящият договор на звездата на ЦСКА изтича през следващото лято. Целта на ръководството е да удължи контракта на най-конвертируемия си футболист и да фиксира негова продажна цена. Очаква се преговорите да започнат съвсем скоро и Каранга да се обвърже с "армейците" за по-дълъг период. В новото споразумение се предвижда клауза за откупване подобно на политиката на големите европейски клубове. Тя ще бъде в порядъка на 10 млн. евро, колкото искат шефовете като трансферна сума. Иначе бразилецът почти сигурно ще си тръгне през лятото, но "червените" искат да вземат възможно най-много пари за него.

През тази зима Каранга е сериозно изкушен от редица отбори, които му предлагат с пъти по-голяма заплата от тази на "Армията", но никой до момента не е готов да плати исканата от българския клуб сума. От ЦСКА се надяват, че Каранга ще продължи да вкарва гол след гол в Първа лига и при шампионска титла цената му ще се повиши значително.

Реклама

Бразилецът предизвика истинска сага със завръщането си от ваканцията и закъсня с цели 10 дни за подготовката, заради което отнесе сериозна глоба от ръководството по клубния правилник. В крайна сметка Каранга обеща да остане в отбора поне до края на сезона, но през лятото отново неговото име се очаква да предизвика трансферна истерия у нас. Голаджията е силно желан от клубове от Китай, Русия и Турция, следен е и от португалския "Бенфика". Говори се, че азиатците са му предложили умопомрачителна заплата от 1,5 млн. долара на сезон, което е с около 10 пъти повече от сегашното му възнаграждение. Настоящата заплата на нападателя е доста ниска, тъй като той дойде у нас преди една година от нискоразреден бразилски отбор и нямаше никакви гаранции, че ще се превърне в настоящата голова машина и звезда на отбор.

Последният мераклия за него е испанският втородивизионен "Валядолид". Осмият в Сегунда дивисион обаче няма почти никакви шансове да привлече Каранга, тъй като няма как да плати трансферната сума, искана от Гриша Ганчев. След дългоочакваното си прибиране от Бразилия нападателят се обясни в любов на ЦСКА и обеща да даде всичко от себе си в борбата за титлата. "Заедно с моите съотборници ще защитаваме емблемата на ЦСКА до последно - каза тогава Каранга. Не само аз, а всички в клуба искаме титлата. Сънувах как ставам шампион с ЦСКА и искам този сън да се сбъдне."

Вчера Каранга получи награда за играч №1 на 20-ия кръг в Първа лига и призна, че за него има оферти. "Ще направим добра подготовка, за да спечелим още награди като тази - каза бразилецът. - Имам оферти, разбира се. Но още като дойдох, казах, че искам да спечеля една титла с ЦСКА. Имах лични проблеми, но важното е, че съм тук. Надявам се бързо да навляза във форма и да настигна съотборниците си. Няма да си тръгна, без да спечеля титлата. Обещах на ръководството да остана поне до лятото. Спекулациите не ми влияят много на главата, концентриран съм. Нормално е да ме глобят за закъснението. Искам да се отплатя на феновете с титла."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама