Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6678644 www.bgdnes.bg

Затвор грози Шакира

Певицата укрила данъци

Половинката на Пике разследвана в Испания

Половинката на защитника на "Барселона" Жерар Пике - Шакира, може да се озове в затвора. Тя е обвинена в укриване на данъци в размер на няколко десетки милиона евро в Испания.

Колумбийката живее на Иберийския полуостров от началото на връзката й с бранителя през 2010 година. Властите проверяват финансите й в периода 2011-2014 г. Според тях тя трябва да плати данък върху доходите си в световен мащаб, а не само върху местните. Прокурорите ще трябва да обявят дали са съгласни с подадената данъчна декларация от латинодивата или да започне официално съдебно производство срещу Шакира.

Реклама

Нейният говорител обяви, че тя винаги е изпълнявала данъчните си задължения.

"Става дума за различни критерии, а не за данъчни измами", обясняват от екипа на певицата и заявяват, че тя била готова да реши "техническия въпрос".

Шакира е поредната звезда, която си има проблеми с данъчните власти в Испания. Звездата на "Барселона" Лионел Меси вече беше осъден, а делото срещу Кристиано Роналдо тече в момента. Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо също ще се изправи пред съда за данъчни измами, които той отрича.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама