Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6679377 www.bgdnes.bg

Цигани дървосекачи пребиха дядо Митко

Трима цигани дървосекачи пребиха 67-годишния Димитър Стоилов от махала Миланчевци на кресненското село Ощава. Пенсионерът е със счупен нос и лицеви кости, посинении очи и огромни отоци. Настанен е в отделението по УНГ в благоевградската болница.
"В заведение в селото седнахме да се видим хора от махалите, които идваме за хляб в магазина. Там бяха и няколко роми, които почистват изгорялата при пожара през август гора. Пийнах си едва - две чаши вино, те пък пиеха ракия, дори и аз ги почерпих. После решихме да отидем до Стара Кресна и те ме качиха в тяхната кола. По пътя единият от тях ме удари с главата си в лицето. От удара не помня нищо. В Стара Кресна ме намериха целия в кръв по главата и с линейка ме докараха тук", разказа от болничното си легло пострадалият бай Митко. Категоричен е, че не се е карал с ромите, нито ги е обиждал. Няма обяснение защо са го ударили. Не са му взели нищо от личните вещи. Мъжът е бил намерен около 17 ч в понеделник пред магазина в Стара Кресна. По същото време пък друга група цигани са нападнали продавачката Зорка и са искали да откраднат цървули. Тя обаче успяла да се обади на тел. 112 и нападателите избягали. Те също били цигани, които секат изгорелите дървета при големия пожар от миналото лято.
Полицията безуспешно търси нападателите.
Къщата на бай Митко изгоря до основи при пожара в Кресненското дефиле. Домът му бе изпепелен точно на рождения му ден през август. С помощта на дарители и общината къщата бе построена отново.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама