Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6686157 www.bgdnes.bg

Мениджърът на Димитров - Георги Стоименов: Григор е 50 на 50 да играе

Шансовете на Григор Димитров да участва на тенис турнира в София са 50 на 50, обяви пред "България Днес" неговият мениджър Георги Стоименов. Агентът допълни, че Гришо все още изпитва болки в рамото. Той ще чака консултация от лекарите, която ще излезе в края на седмицата.

Стоименов призна, че Димитров ще се възстановява в Монако. Григор прекара два дни в родното Хасково, където в неделя даде открит урок на деца от цялата страна. Стотици малчугани се стекоха на кортовете в парк "Кенана", за да зърнат и да се докоснат до своя идол.

Реклама

Гришо прекара на корта с децата почти един час, но се виждаше, че има проблеми с рамото. Той избягваше да отиграва топки над главата. Баща му Димитър Господинов постоянно се интересуваше дали Гришо чувства някаква болка.

Димитров отлетя за Монако снощи. Той ще почива активно.

"В Монако Григор ще се подложи на няколко рехабилитационни процедури - сподели Стоименов. - Там ще изчака медицинското решение. На Григор много му се играе в София. Турнирът в столицата е заложен в програмата ни от дълго време. Все пак здравето му е по-важно. Ако се наложи, може да пропусне състезанието."

Проблемът на най-добрия ни тенисист е от прекалени натоварвания, на които Димитров се подложи по време на предсезонната си подготовка. Той усети болка в мач срещу Макензи Макдоналд от втория кръг на "Аустрелиън Оупън", но въпреки това стисна зъби и се пребори за победата.

"Това не е контузия - обясни Стоименов. - Става въпрос за болка, която се получава от натоварване. Гришо се подложи на обстойни прегледи, а изследванията от тях ще излязат в края на седмицата."

Ако резултатите са позитивни и лекарите позволят на Григор да играе, той ще се завърне в България в края на седмицата. С него ще пристигне и треньорът му Дани Валдерду. Ако прегледите установят, че състоянието на Димитров не е добре, той ще си вземе по-дълга почивка и може да пропусне още турнири.

Стоименов призна, че плановете на Григор са да подобри резултатите от миналата година. През нея най-добрият ни тенисист завоюва четири титли и се изкачи до номер 3 в световната ранглиста.

Реклама

"Не знам дали ще успеем през този сезон да сме номер 1. Има време и за това. Важното е Гришо да играе добър тенис и да е здрав", добави мениджърът на Димитров.

"Чакам решението на лекарите", бяха единствените думи на Гришо след демонстративния урок с децата.

Час и половина преди Димитров да се появи, пред кортовете в парк "Кенана" се стекоха стотици малки деца с ракети в ръка.

"Моят син не спа от вълнение", разказа млада майка.

Почти всички малчугани бяха зарадвани с автограф от своя идол, както и получиха уникалната възможност да се снимат с Григор.

"Той ми се подписа на топката. Ще си я сложа на бюрото в стаята", хвалеше се едно от многото хлапета, които вече имат спомен за цял живот от своя кумир.

Снимка: Владимир Стоянов

Реклама
Реклама
Реклама