Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6717134 www.bgdnes.bg

Любовна драма убила Антон и Николина

Банкерката се спасила с командировка в Пампорово от скандалите

Любовна драма стои в дъното на трагедията край Пампорово, при която музикантът Антон Бояджийски уби половинката си Николина Попова и си тегли куршума. Това е основната версия на разследващите, научи "България Днес".

Според ченгетата мотивът за убийството е личен и е свързан с разваляне на отношенията между двамата. Предполага се, че Нина, която работела като банкерка, е използвала възможността да се отърве от скандалите и неразбирателството с Антон, като се е съгласила да я командироват от Пловдив в клона на Българо-американската кредитна банка в Пампорово.

Реклама

Преместването е станало в понеделник, когато Нина за пръв път отишла на работа в Пампорово. Разследващите предполагат, че липсата на половинката му вбесила Антон, който полудял от ревност, защото решил, че Нина му се изплъзнала заради друг.

Китаристът откачил от яд и в гнева си дори си счупил китарата. Музикалният инструмент бе открит вчера захвърлен пред входната врата на апартамента на двамата любовници в пловдивския кв. "Кършияка". След това Антон се качил в новото си тузарско "Ауди ТТ" и го подкарал към Пампорово. Нина работила до 20 ч. във вторник вечерта в курорта, когато любимият й я причакал пред банката. Тя се качила в колата му, разказали новите й колеги на разследващите. Хората от банката са последните, които виждат живи Нина и Антон.

Към 23 ч. аудито е открито от сина на смолянския кмет Николай Мелемов - Тодор. Той и негови приятели забелязали колата, отбита встрани от пътното платно, с включени аварийки и работещи чистачки. Слезли да помогнат, защото валял обилен сняг в района на вилно селище "Малина", край пътя Стойките-Пампорово, а автомобилът бил заобиколен от минаващ снегорин. Младежите светнали с фенерче и видели през прозореца окървавеното лице на Антон. Веднага се обадили на тел.112 и повикали ченгетата. Полицаите започнали оглед на местопроизшествието, който продължил до 7 ч. вчера сутринта.

В колата са открити телата на Антон, който е бил облечен целият в черно. На седалката до шофьора било тялото на Нина. Тя била покосена от три куршума - два в гърдите и един в главата. След като я гръмнал, Антон сложил край на живота си с един изстрел в слепоочието. Незаконният му пистолет "Макаров" е открит в ръката му.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство на повече от едно лице, съобщи зам. окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Това е стандартна процедура, докато се докаже със сигурност кой е стрелял. "Съвместно с полицията в Пловдив установихме, че мъжът е на 48 години, а жената - на 41. Те са живели на семейни начала в Пловдив", поясни шефът на ОД МВР – Смолян, Николай Димов. Разследващите са взели кръвни проби от мъртъвците, назначили са експертизи. Не са открити следи от борба и съпротива. Престъплението е извършено между 21 и 23 ч.

Нина е разведена и има непълнолетна дъщеря. За Антон няма данни да е имал трудови взаимоотношения, работел е свободна професия като музикант и се е изявявал в локали в Града под тепетата. Той е вдовец и има пълнолетен син. Нина и Антон живеели заедно от около пет години в нейния апартамент, който тя деляла и с брат си. Любовниците имали куче пекинез на име Били.

Реклама

Съседите им ги определят като нормална двойка, но признават, че Антон е бил малко странен - не всеки път поздравявал, но чували да повишава тон. След новината за двата трупа се появиха теории, че Антон е искал да празнува Деня на влюбените с Нина, но запознати с техните отношения отрекоха и споделиха, че от известно време тлеел конфликт между тях.

Свирил с Ицо Петроф

Антон Бояджийски, по прякор Тони Ленгуиджа, е свирил е в групата "Татко Кристофър", създадена от Ицо Петроф през 1991 година. Тя просъществува няколко години и има издаден самостоятелен албум на групата "Отново на път". Писал е и текстове на песни на БТР.

Екип на "България Днес"

Реклама
Реклама
Реклама