Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6723858 www.bgdnes.bg

Федерер победи Григор Димитров за 55 минути и спечели 97-aта си титла

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя разгромно поражение с 2:6, 2:6 за по-малко от час от Роджър Федерер на финала на турнира от категорията ATP 500 в Ротердам. Това бе седма загуба от седем мача за хасковлията срещу носителя на рекордните 20 титли от "Големия шлем". Двамата днес за първи път се изправиха едни срещу друг на финал, а българинът за втори път губи с този резултат от Федерер. Швейцарецът срази Григор със същия резултат и на полуфиналите в Бризбън през 2015 година, като тогава срещата продължи 53 минути, а днешният финал бе с две минути по-дълъг.

Трябва да се отбележи, че във втория сет изглеждаше, че българинът изпитва и някакви физически проблеми, най-вероятно свързани с глезена или коляното. Припомняме, че доскоро хасковлията имаше и леки проблеми с рамото, заради които пропусна турнира в София.

Реклама

Димитров влезе във финала без загубен сет, но днес не успя да си извоюва нито една точка за пробив, като в същото време загуби 4 пъти подаването си.

За Роджър това бе мечтана седмица, в която той спечели третата си титла в Ротердам (след 2005 и 2012), а освен това си гарантира и завръщането на първото място в световната ранглиста в понеделник. Швейцарецът е най-възрастният тенисист, оглавявал някога ранглистата на ATP. Димитров пък ще бъде №4 в света при обновяването на класацията на ATP в първия ден от следващата седмица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама